GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 28. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Legendarna grupa sa prostora bivše Jugoslavije snimila je šou program "Bijelo dugme anplagd"

Dugmići su i za kafanu

Bregović, Bebek, Tifa i Alen pevali svoje pesme sa narodnjačkim zvezdama - Džejom Ramadanovskim, Draganom Mirković, Usnijom Redžepovom...

U Studiju 1 RTV "Pink" u Košutnjaku snimljen je neverovatan šou program legendarne grupe bivše Jugoslavije - "Bijelog dugmeta". Dugmići su za "Pink" i prijatelje snimili neponovljiv televizijski koncert nazvan "Bijelo dugme anplagd".

- Zamislio sam ovaj mali koncert onako kako bih voleo da je "Bijelo dugme" zvučalo da je sviralo u kafani - rekao je Goran Bregović na početku sinoćnjeg koncerta. - Zamolili smo ljude sa "Pinka" da nam organizuju malu žurku posle koncerta, ali kako to nije bilo izvodljivo, evo večeras, pre koncerta sviramo za vas.

I naravno, za ovu priliku Goran Bregović je napravio potpuno nove aranžmane pojedinih svojih pesama u narodnjačkom maniru, pa su se tako ređale pesme: "Napile se ulice", koju je zajedno sa "Dugmićima" pevao Džej Ramadanovski, "Ti, nisi ti više" sa Usnijom Redžepovom, "Ako ima boga" sa Vericom Šerifović, "Na zadnjem sedištu tvoga auta" sa Draganom Mirković, ali i pesme "Milicija trenira strogoću", "Loše vino", "Ružica si bila moja" i nezaobilazne "Ima neka tajna veza" i "Đurđevdan".

Alen, Bebek i Tifa pevali su zajedno gotovo sve pesme, demantujući time natpise tabloida da su se na nekom od koncerata i posvađali. Uz "Orkestar za svadbe i sahrane", klapu "Nostalgija" iz Dalmacije i gudače, Goran Bregović i sva tri pevača "Bijelog dugmeta" pružili su vernoj publici, RTV "Pinku" i prijateljima više od sat vremena svirke kakva će se retko ponoviti, što zbog estradnih zvezda, kakve su Stoja, Dara Bubamara i Petar Grašo, što zbog pomenutih popularnih imena srpske narodnjačke scene, što zbog posebnosti samog događaja. Publika u studiju bila je svedok neverovatnog koncerta koji će biti prikazan na "Pink" televiziji u nekom narednom periodu.

Pored izuzetne muzike koja se od "Bijelog dugmeta" i očekuje, domaćini su svojoj odabranoj publici pružili i neverovatnu dozu šarma koju u TV snimku realizatori možda neće zadržati, ali koja je još jednom pokazala zašto je sastav kakvi su "Dugmići" plenio na prostorima bivše SFRJ. Jer, bili smo svedoci neverovatne spontanosti svih članova grupe kako Gorana Bregovića, tako i Željka Bebeka, Mladena Vojčića Tife i Alena Islamovića, koji su šalama i simpatičnim komentarima garnirali i učinili svaku pesmu i svaki trenutak budućeg šou programa jedinstvenim. A isto tako pokazali su odsustvo sujete koja se smatra osnovnom karakternom osobinom domaćih zvezda.

Olivera Stojimirović


vesti po rubrikama

^Beograd

Dugmići su i za kafanu
Televizija Pink "velikodušno" podelila karte za današnji koncert
Pucnjava u Studentskom domu "Patris Lumumba" na Karaburmi
Studentski domovi služe kao hoteli
Otvoren uslužni centar u Lazarevcu
Upoznajte Berogad: Mihailo Petrović - Mika Alas
Gradske vesti: Koncert zatvara ulice
 


     


FastCounter by LinkExchange