GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 25. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Olakšice za seljake čija je imovina stradala u poplavama

Produžen rok za vraćanje kredita

Vlada Republike Srbije usvojila je uredbu o utvrđivanju programa mera za podsticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje za 2005. godinu, kojom se olakšava položaj poljoprivrednih proizvođača na poplavljenim područjima. Reč je o reprogramu, odnosno o odlaganju vraćanja kratkoročnih kredita za godinu dana. Biće oslobođeni i od plaćanja dela prve rate za sredstva po dugoročnom kreditu koje je obezbedilo Ministarstvo onim poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli štetu na poplavljenim područjima usled koje ne mogu da obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

Uredbom je definisano da se poljoprivredniku koji poljoprivrednu proizvodnju obavlja na područjima koja su poplavljena u 2005. godini, a čije su obaveze po kratkoročnom kreditu dospele ili dospevaju ove godine može, na njegov zahtev, izvršiti reprogramiranje obaveza, pod istim uslovima pod kojim je taj kredit odobren ukoliko zbog posledica poplave nije u mogućnosti da obavlja poljoprivrednu proizvodnju. Zahtev za reprogramiranje poljoprivrednik podnosi poslovnoj banci kod koje mu je odobren kratkoročni kredit.

Takođe je omogućeno korisniku kome je dugoročni kredit odobren sa odloženim rokom vraćanja glavnice do 12 meseci po istom Programu mera iz 2004. za dugoročno kreditiranje da se može osloboditi plaćanja dela prve rate. Zahtev za oslobađanje plaćanja dela prve rate korisnik dugoročnog kredita podnosi poslovnoj banci kod koje mu je odobren dugoročni kredit, odnosno Fondu za razvoj Republike Srbije ako je dugoročni kredit ostvaren preko Fonda za razvoj Republike Srbije.


vesti po rubrikama

^selo

Produžen rok za vraćanje kredita
Odbrana vinograda od gradonosnih oblaka
Umesto u EU, ući ćemo u feudalizam
Država da pomogne paorima
Nebo diktira "marku" žita
Ješćemo grčke lubenice
      


FastCounter by LinkExchange