GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 25. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Života Milosavljević, posle 15 godina članstva, napustio Srpski pokret obnove

Raskol u SPO-u

Povod za ovaj potez jeste odluka odbornika SPO-a da ne podrže predlog stranke za načelnika Uprave za imovinu. Opstanak poslaničkog kluba doveden u pitanje

Predsednik Gradskog odbora SPO-a Života Milosavljević, posle petnaest godina članstva, napustio je ovu stranku. Povod za ovaj potez je odluka odbornika SPO-a Ratka Krstića i Jasmine Murge da ne podrže predlog ove stranke da načelnik Uprave za imovinu bude Vesna Mlinarić. Kako navodi Milosavljević, iza ovakve odluke odbornika SPO-a stoji profesor dr Ninoslav Stojadinović, savezni poslanik ove stranke, čiji je cilj bio da iz SPO-a ukloni svog rivala.

Stojadinović: Kriva Nova Srbija

- Zgranut sam Milosavljevićevim postupkom jer smo dugogodišnji prijatelji. Ja sam ga vratio u ovu stranku, koju je napustio 2000. godine i pomogao mu da bude predsednik GO SPO-a. Nadam se da je reč o njegovom trenutnom nezadovoljstvu, te da će se uskoro vratiti u ovu stranku - kazao je Stojadinović.
Naglasio je da se nije stranački angažovan na lokalnom nivou jer je nezadovoljan postupkom formiranja skupštinske koalicije. Međutim, priznaje da je protiv izbora Mlinarićeve za načelnika Uprave za imovinu jer, kako ističe, ona nije izbor SPO-a već Nove Srbije, te da ova stranka nema nameru da prihvata diktate gradonačelnika Smiljka Kostića i predsednika NS-a Velimira Ilića.

Krstić: Imamo boljeg kandidata

Odbornik SPO-a Ratko Krstić ističe da je protiv izbora Vesne Mlinarić na mesto načelnika Uprave za imovinu jer smatra da je bolje rešenje za ovu funkciju njen protivkandidat Slavica Dimitrijević. Komentarišući Milosavljevićevu odluku o napuštanju SPO-a, Krstić naglašava da ga je ona iznenadila i izrazio očekivanje da ona ipak neće izazvati rasturanje odborničkog kluba SPO-a.

- Nisam mogao da pređem preko odluke odbornika iz moje stranke da u Skupštini grada ne podrže predlog za načelnika Uprave za imovinu koji je potpuno proceduralno ispravan. Međutim, vinovmik svih ovih dešavanja je Ninoslav Stojadinović, koji je u našu stranku nekim slučajem došao pre sedam godina i koji joj nikada nije bio ideološki blizak. Reč je o čoveku koji se prema svojim kolegama odnosi sa omalovažavanjem jer je potpuno nesposoban za timski rad. Metode njegovog delovanja su insinuacije i lobiranje, a namera mu je bila da me kao svog konkurenta izgura iz stranke - rekao je za Glas Milosavljević.

Kako dalje navodi Milosavljević, o delovanju Stojadinovića obavešten je i predsednik SPO-a Vuk Drašković, ali kako nije učinio ništa da spreči dalje razbijanje stranke, njemu nije preostalo ništa drugo nego da je napusti.

- Posle Milosavljevićeve odluke o napuštanju stranke, SPO u Skupštini grada ima dva odbornička mandata, što dovodi u pitanje opstanak njihovog odborničkog kluba. Naime, ova stranka je dobila odbornički klub pošto je izmenom poslovnika prihvaćen predlog odbornika SPO-a da su za funkcionisanje odborničkog kluba dovoljna tri odbornička mesta.

- Moja prva odluka bila je da ne ugrozim odbornički klub SPO-a. Međutim, sada sam u dilemi jer smatram da ljudi kao što su Krstić i Murge ne treba da budu privilegovani i da imaju svoj odbornički klub - kaže Milosavljević.

Milosavljević ističe da nema ništa protiv stranke niti njenog predsednika i da je spreman da se vrati u SPO, ali kada iz ove stranke bude izbačen Ninoslav Stojadinović.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

Raskol u SPO-u
Grad finansira lečenje u inostranstvu
Niški slavuji među freskama
Italijan nije razumeo protokol na srpskom
      


FastCounter by LinkExchange