GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 25. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aleksandar Bogdanović teško ranjen u aranđelovačkom restoranu

Ostao bez metar i po creva

Policija uhapsila Gojka Baošića (59) iz Beograda koji je u Bogdanovića ispalio šest hitaca

ARANĐELOVAC - Aleksandar Bogdanović (49), vlasnik restorana "Vajat" u Aranđelovcu, teško je ranjen preksinoć u vatrenom obračunu sa Gojkom Baošićem (59) iz Beograda.
Prema pričanju očevidaca, Bogdanović je, navodno, brezovom palicom dobro istukao Baošića, koji je zadobio nagnječenje grudnog koša i ruku, a ovaj mu uzvratio hicima iz pištolja.

- Bogdanović ima četiri prostrelne rane i dve ustrelne u predelu leve ruke, šake, obe butine i trbuha. Izvršio sam operaciju i odstranio metar i po creva. NJegovo zdravstveno stanje je stabilno i ven životne opasnosti je. Nalazi se na intenzivnoj nezi - rekao je Nebojša Mrlječ, hirurg Gradske bolnice u Aranđelovcu.

Nešto smrdi pod Bukuljom?

Aleksandra Bogdanovića svi su opisali kao dobrog. Saznali smo i da je nedavno dobio ćerku, što je jako uznemirilo neke njegove poznanike koji su se odmah sjatili ispred "Vajata". A koliko ga dobro poznaju stoji u njihovoj izjavi da "on nikoga ne bi izbacio i tako se ponašao ukoliko taj neko ne maltretira goste".

Hapšenje Gojka Baošića bilo je spektakularno. Marica je preprečila glavnu aranđelovačku ulicu. Uključena rotaciona svetla, četiri policajca sa pištoljima uleću u "Vajat" i razoružavaju Baošića. Očevici su ovako opisali ovaj nimalo lep, ali uzbudljiv događaj. A priča počinje ovako:

Aleksandar Bogdanović, poznatiji kao Tićko, kažu posmatrači, nakon prepirke (ne zna se oko čega ali svi su čuli kako Baošić viče) uzeo je drvenu palicu i udarao po glavi. Ovaj, iznerviran napušta "Vajat" i izlazi na trotoar.

- Izledalo je kao da čeka taksi - kaže vlasnik jednog butika.
- Šetao se gore dole. Vratio se posle nekoliko minuta i video kako iza leđa vadi dva pištolja.

- Čulo se pet-šest hitaca, u pauzi po dva. Ulica je nekoliko minuta bila prazna. Svi smo se razbežali kao da je odjednom počela kiša - ovako su zborili oni koji su sedeli napolju, dok su zaposleni u obližnjem lokalu mislili da neko slavi. Mladim radnicama će ostati još dugo slika čoveka koji, sav krvav, protrčava pored butika, a kome je jedan metak okrznuo prst na ruci dok je sedeo sa Bogdanovićem.
Za to vreme ranjeni Bogdanović pokušavao je da se održi na nogama dok ne stigne pomoć. Dlanovima se pridržavao za sto dok mu je Baušić nešto objašnjavao?! Bogdanović je, prema priči posmatrača, sve vreme klimao glavom, kao da sve razume. Stigla je i hitna pomoć.

- Medicinske sestre uletele su u "Vajat" da pomognu Tićku iako je Baošić još uvek bio prisutan i naoružan - priča jedan od očevidaca i dodaje kako je, ne samo njemu već i ostalima, ta scena izgledala malo smešna jer su se sestre prilično zbunile.

Posle nekoliko minuta, stigla je i policija i izvela spektakularno privođenje. Policija ga je razoružala. Jedan pištolj pronašli su za pojasom, drugi iza leđa. Na betonu terase "Vajat", ispod stola, lokva krvi i drvena palica. Na stolu knjige, jedna je o vampirima, dve paklice cigareta, pivo i slomljena čaša. Nekoliko metara dalje pištolji, bela jakna i naočare.

Z. Janjević,T. Milosavljević


vesti po rubrikama

^hronika

Ostao bez metar i po creva
Presuda za "Ibarsku" u sredu
Otimao dopune za telefon
 


     


FastCounter by LinkExchange