GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 24. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na tuđem placu

Istorija izgradnje ove zgrade u kojoj je PTT trebalo da dobije 500 kvadrata mnogo je "bogatija" nego što se čini na prvi pogled. Spoljnotrgovinska firma "Jugoslavijakomerc" je, plac koji je posedovala u Prizrenskoj od 1-3 od 6.500 kvadrata zbog, navodno nedostatka para za gradnju poslovne zgrade, još 1992. ustupila Karićevoj firmi "Evropa internacional". Karići su, prema tom ugovoru, dobili pravo gradnje na 5.000 kvadrata a "Jugoslavijakomercu" bi pripalo 1.000 kvadrata.

Ova trgovinska firma je u tom trenutku na ime izrade tehničke dokumentacije i još nekih troškova već tada platila preko 500 miliona tadašnjih dinara što je, prema dogovoru, trebalo da nadoknadi "Evropa internacional", ali nema baš jasnih dokaza da je ona to i učinila, osim u simboličnom iznosu koji je plaćen sa računa na Kipru na račun "Jugoslavijakomercove" firme u Londonu. Kako u to vreme počinje sunovrat "Jugoslavijakomerca" i česta promena direktora, kvadratura ove firme na "njenom" placu je opadala i zadržala se na samo 20 kvadrata od 6.500. "Jugoslavijakomerc" je inače pokrenula više sudskih postupaka protiv Karića, između ostaloga i zbog ovog placa u Prizrenskoj kao i zbog zamene poslovnog prostora u Sarajevskoj koji je ranije prodat Karićima za vilu u ulici Kneza Miloša uz doplatu samo razlike u površini iako je reč o dve lokacije različitih vrednosti. Oni se godinama otežu na sudu pa je moguće da je inspekcija i zbog toga stopirala izdavanje dozvole za gradnju.

Sadašnji direktor "Jugoslavijakomerca" Miodrag Ignjatijević juče, zbog prezauzetosti poslovima, nije mogao da kaže da li je ovo zemljište prevedeno na Kariće, ali je obećao da će sledeće nedelje naći vremena da obavesti javnost da li je društvena firma "Jugoslavijakomerc" izgubila taj plac.

S. J.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Naftna industrija Srbije daje u zakup 17 benzinskih pumpi
Panajotis Vlasijadis, direktor "Alfa grupe"
"MK komerc" hoće da zakupi "Karađorđevo"
Direktor RTB-Bor demantovao Dinkića
Bogoqub otvara kasu
Na tuđem placu
 


     


FastCounter by LinkExchange