GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 24. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Direktor RTB-Bor demantovao Dinkića

BOR - Borivoje Stojadinović, generalni direktor RTB Bor, izjavio je da je prerada "Ist-pointovog" koncentrata bakra iz Čilea, nasuprot tvrdnji Mlađana Dinkića, ministra finansija, unosan posao za kompaniju.

- Da smo ugovorili preuzimanje koncentrata iz morske luke, u ovom slučaju Konstance u Rumuniji, a ne Prahova, po toni bakra dobili bismo 110-115 dolara, a ne 75, kolika je sadašnja cena. Jer, sve dažbine, pa i carinu, plaća uvoznik. Tvrdnje Mlađana Dinkića i sindikata Nezavisnost da je ugovor štetan po RTB, samim tim, ne može da se prihvati.

Uostalom, zar nije bolje da topionica radi i da se ostvaruje dobit nego da stoji i da niko nema koristi. To je opredeljenje i u vrhu upravljanja kompanijom koja je 80 odsto u vlasništvu države - istakao je Stojadinović. Zoran Drakulić, vlasnik "Ist-pointa", bio je juče u RTB gde se, kako saznajemo, najviše interesovao za dalju saradnju i obezbeđivanje sirovina za Fabriku lak-žice koja je, sem izvoza u Makedoniju, BiH i na Kosmet, potpisala ugovor o mesečnom izvozu 20 tona žice u Rumuniju.

Zahvaljujući "Ist-pointu", lak-žica i provodnici trebalo bi do kraja ove godine (ukupno 300 tona mesečno, što je i projektovani kapacitet) da se izvoze i u Sloveniju i Hrvatsku, nekadašnja unosna tržišta.

B. F.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Naftna industrija Srbije daje u zakup 17 benzinskih pumpi
Panajotis Vlasijadis, direktor "Alfa grupe"
"MK komerc" hoće da zakupi "Karađorđevo"
Direktor RTB-Bor demantovao Dinkića
Bogoqub otvara kasu
Na tuđem placu
 


     


FastCounter by LinkExchange