GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 24. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"MK komerc" hoće da zakupi "Karađorđevo"

KARAĐORĐEVO - Za višegodišnji zakup Vojne ustanove "Karađorđevo" kod Bačke Palanke raspisan je tender, a početna cena godišnjeg zakupa iznosi 49,2 miliona dinara, saopštio je Vojnograđevinski centar iz Beograda.

Zakupac će, pored tog iznosa, biti dužan i da izmiri dug ove vojne ustanove, koji je dostigao 549 miliona dinara s obračunatom kamatom do 31. jula ove godine.

Vojno imanje obišli su predstavnici novosadskog "MK komerca" vlasnika Miodraga Kostića i italijanskog Fonda invalida, koji su i otkupili tendersku dokumentaciju, a da bi tender bio uspešno okončan potreban je i treći učesnik. "MK komerc" i Fabrika ulja "Dijamant" iz Zrenjanina u jednogodišnjem zakupu trenutno koriste 2.700 hektara plodnih oranica Vojne ustanove "Karađorđevo".

"Karađorđevo" raspolaže sa 6.000 hektara zemlje, a na tenderu je i devet stočarskih farmi, bogato lovište, šume kvalitetnog drveta, reprezentativni ugostiteljski objekti, motel "Vranjak" i vila "Dijana". Pod zakup se daje i silos kapaciteta 12.000 tona žita, fabrika stočne hrane sa sušarom i čuvena ergela sa 150 konja. Vojna ustanova "Karađorđevo" raspolaže i sa 347 objekata visoke gradnje i 811 objekata niskogradnje, a gazduje i na 13 kilometara obale Dunava.

Jovan Purar, direktor MK komerca kaže da će ovo preduzeće, najverovatnije dati ponudu. Poslednji rok za dostavljanje ponuda je ponedeljak 27. jun. Deo ponude je biznis plan koji detaljno sadrži buduće planove zakupca.

Srna - Z. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Naftna industrija Srbije daje u zakup 17 benzinskih pumpi
Panajotis Vlasijadis, direktor "Alfa grupe"
"MK komerc" hoće da zakupi "Karađorđevo"
Direktor RTB-Bor demantovao Dinkića
Bogoqub otvara kasu
Na tuđem placu
 


     


FastCounter by LinkExchange