GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 24. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Panajotis Vlasijadis, direktor "Alfa grupe"

Zauvek u Srbiji

BEOGRAD - Panajotis Vlasijadis, generalni direktor grčke Alfa grupe, koja je u februaru kupila 88,6 odsto domaće Jubanke, najavio je da će ta banka uskoro otkupiti i sve preostale akcije manjinskih akcionara Jubanke. Ta druga po veličini banka u Grčkoj, koja raspolaže sa 32 milijarde evra i čiji je kapital 2,4 milijarde evra, na taj način će postati jedini vlasnik Jubanke.

- Alfa banka namerava da zauvek ostane u Srbiji i da joj bude neizbežni partner. Znanje i iskustvo, koje je Alfa banka sticala od 1925. godine, prenećemo u Srbiju. Plan je da ovde postanemo banka izbora, jer već od danas nudimo najpovoljnije bankarske proizvode, koji nisu usluga, već neizbežna solucija - rekao je Vlasijadis i predstavio nove usluge Jubanke, koji su, kako je istakao, puno povoljniji od ostalih banaka.

Refinansirajući kredit Jubanke osmišljen je, rekao je Vlasijadis, jer su se građani kod banka zaduživali po vrlo nepovoljnim uslovima, pa im sada mesečne rate predstavljaju veliki teret. Tim kreditom Jubanka nudi otkup dugova do 10.000 evra od drugih banaka, uz rok otplate od pet i po godina. Godišnja efektivna kamatna stopa za kredit do 800.000 dinara je 11,68 odsto, a mesečna rata za kredit do 5.000 evra je 100,5 evra. Jubanka nudi i keš kredite do 10.000, odnosno 30.000 evra.

Ova banka je prva koja na depozit od 20 odsto, koji se prema propisima NBS mora položiti da bi se dobio kredi, nudi i pozitivnu kamatnu stopu od četiri odsto godišnje. Sa i bez depozita, rokovi otplate za keš kredite su 48, odnosno 66 meseci. Banka, takođe, nudi veoma povoljne kredite do 5.000 evra za uvođenje gasa ili centralnog, odnosno etažnog grejanja. Rok otplate za ovaj kredit je 72 meseca, a imajući u vidu troškove energije u zimskim mesecima, banka je maksimalno snizila zimske rate za otplatu kredita. Mesečna rata leti jei 88 evra, a zimi 29,34 evra. "I ovaj kredit je solucija, a ne obična ponuda", naglasio je Vlasijadis.

I. Krasnić


vesti po rubrikama

^ekonomija

Naftna industrija Srbije daje u zakup 17 benzinskih pumpi
Panajotis Vlasijadis, direktor "Alfa grupe"
"MK komerc" hoće da zakupi "Karađorđevo"
Direktor RTB-Bor demantovao Dinkića
Bogoqub otvara kasu
Na tuđem placu
 


     


FastCounter by LinkExchange