GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 24. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Naftna industrija Srbije daje u zakup 17 benzinskih pumpi

Šansa pred propast

Pojedine pumpe NIS posluju na granici profitabilnosti

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije namerava da izda u zakup 17 benzinskih pumpi da bi poboljšala njihovo poslovanje jer sada rade na ivici profitabilnosti. Oglas za prikupljanje ponuda za davanje u franšizing 17 benzinskih pumpi NIS Jugopetrola i NIS Naftagas promet objavila je juče Naftna industrija Srbije.

Naftagas promet, koji posluje u Vojvodini, u zakup će ponuditi devet benzinskih stanica, a Jugopetrol osam. Pumpe se daju u franšizing sa zatečenom opremom i sitnim inventarom. Zakupac pumpe je u obavezi da sa svim zatečenim radnicima zaključi ugovore o radu na određeno vreme od najmanje jedne godine, a moguće je i na duži rok.

Glavni kriterijumi za ocenjivanje i rangiranje ponuda su cena zakupa i broj benzinskih stanica koje poseduje ili već ima u zakupu, dužim od jedne godine od dana objavljivanja oglasa. Odluka o novim zakupcima trebalo bi da bude donesena do kraja jula.

"Kao javno preduzeće bili smo obavezni da pumpe gradimo i na mestima koja nisu garantovala dobru zaradu, samo da bi bila "pokrivena". Na ovaj način pokušavamo da ih pokrenemo. Ako ne uspemo, moguće je da ćemo ih i zatvoriti", kažu u NIS-u.

U zakup će biti ponuđene pumpe NAP-a u Malom Iđošu, Inđiji, na Iriškom vencu, u Mužlji, Gajdobri, Krivaji, Bačkom Jarku, Turiji i Staroj Pazovi. Jugopetrol je ponudio pet benzinskih stanica u Beogradu i po jednu u Knjaževcu, Valjevu i Crnoj Travi. Najinteresantnije će verovatno biti pumpe u Beogradu, a reč je o benzinskim stanicama "Ripanj", Garsije Lorke", "Pančevački put, "Živka Davidovića" i "Parking Šumice".

V. S.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Naftna industrija Srbije daje u zakup 17 benzinskih pumpi
Panajotis Vlasijadis, direktor "Alfa grupe"
"MK komerc" hoće da zakupi "Karađorđevo"
Direktor RTB-Bor demantovao Dinkića
Bogoqub otvara kasu
Na tuđem placu
 


     


FastCounter by LinkExchange