GLAS JAVNOSTI  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

 

 

 


vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

PISMA

 


Od istine se ne može pobeći

Zločin u Srebrenici je za svaku osudu, ali ovaj tragičan događaj bio je veliki povod da se razmaše antisrpska propagandna mašinerija u kolektivnoj osudi Srba u matičnoj državi gde nije ni metak opaljen. Rat koji je počeo na tlu Jugoslavije 1991. godine nije bio građanski niti je vođen u Srbiji, već u više nepostojećih država! To je bila agresija na srpski narod i srpske vojnike. Počev od Slovenije, Hrvatske, BiH.

Vodili smo odbrambeni rat, kao u čitavoj istoriji srpskog naroda, a sada nas sa Zapada pojedinci porede sa fašistima. Skoro na svim našim televizijama daju procene i ocene o žrtvama - šest, sedam, osam hiljada. Oglasio se i direktor beogradskog Centra za ljudska prava g. Vojin Dimitrijević, koji se boji da ćemo kolektivno odgovarati za zločine u Srebrenici. Plaši se i ministar inostranih poslova SCG i sprema izvinjenje, kao i predsednici SCG, Srbije, predsednik Skupštine, vlade - svi zvaničnici... Plači, voljena zemljo! Ko im je dao tolika prava? Neki su se izvinili, neki tek treba da se izvine onima koji nemaju pojma o izvinjenju. Pozvaniji od njih jeste doktor Zoran Stanković koji više zna o zločinima...

Ko se nama Srbima izvinio za Jasenovac, "Bljesak" i "Oluju", Sarajevo, srpska sela u Bosni, za krvav masakr Orlićevih jedinica? Kad neko sa Zapada pominje fašizam, podsetimo ih na Kragujevac, Kraljevo, Užice... Oni koji su toliko zla naneli srpskom narodu, uz pomoć naših saveznika iz svetskih ratova - kolektivno nas osudiše. Neki"srbomrzci" prihvatiše. Ali sve njih bih podsetio da Vukovo pravilo "Piši kao što govoriš" nije dovoljno strogo za političare i novinare. Za njih treba da važi "piši kao što govoriš", ako ne govoriš loše i nepravilno, neistinito! Gospodo, pazite kad tvrdite da ste u pravu! Snimljeno ili ne, niko neće pobeći od istine!

Slavoljub Ž. Todorović, Mladenovac


Finansijska policija ne dira "braću"

"Dinkićevci" haraju i Somborom

Greška poštovana redakcijo što se toliko bavite Dinkićem. Tvrdim da ste promašili napadajući "bogove srpskih finansija", stranku G17 plus, zapostavljajući njihove male bogove na lokalnom nivou.

U lepom Somboru postoji firma koja se bavi poslovima kafilerije i koja često zagorčava život građanima smradom koji pokriva pola grada. Vlasti koje su se menjale obećavale su da će rešiti taj problem, ali do sada ništa nije urađeno.

Danas stanovnici ugroženog dela Sombora to i ne očekuju jer ih je snašlo veće zlo od kafilerije - Dinkićevi inspektori.

To je uglavnom korumpirana družina koja ima lične interese u poslovima koje obavlja i polako postaje srednja klasa društva preko znoja onih kojima oni određuju tarifu da bi opstali.

Reći će neko, ništa novo; drugi da ih ne valja napadati jer će biti još gori, a treći - napadajući ih, ugrožavate sebe. Svi su ovi zaključci tačni. Međutim, neko mora da počne, kao što ste vi od osnivanja to radili sa korumpiranima i sve to skupo platili - zajedno sa nama, vašim čitaocima - poreskim obveznicima čije se pare troše za lične obračune, kako to radi Dinkić sa vašim novinama.

Kod nas u Somboru nije tako. Naši uzimaju da ne bi videli, ucenjuju da bi ispali spasioci, a onda sa tim parama kupuju lokale, otvaraju kladionice i polako postaju milioneri u čije prodavnice i pogone ne ulaze inspektori jer, bože moj, to je biznis njihovog čoveka.

"U tom Somboru svega na volju", a sukoba interesa i pljačke bivše društvene i sadašnje privatne imovine preko volje svima, osim Dinkićevim pulenima.

Milovan S. Nikolić, Sombor


G17 pravi čistku u Poreskoj upravi

Poreska uprava, direktor Vladimir Ilić i direktori nižih organizacijskih jedinica, potpisuju ugovore sa HVB bankom na osnovu kojih garantuju banci da će izvršiti isplatu gotovinskih kredita umesto svojih zaposlenih, ukoliko iz bilo kog razloga oni prestanu da otplaćuju iste?!

Kako može neko ko je budžetski korisnik da garantuje sredstvima naplaćenim od poreskih obveznika? Ovakvi postupci čine se iz dva razloga:

1. Da se poveća promet HVB-a,

2. Da i sami rukovodioci podignu gotovinske kredite velike vrednosti.
U vreme otpuštanja velikog broja zaposlenih, konstantnog pada životnog standarda od dolaska Mlađana Dinkića na mesto prvog čoveka finansija, neometano se realizuje ovakva, krajnje sumnjiva, ugovorna stavka. Nije mi jasno na koji zakonski način će Poreska uprava opravdati izdatke ove vrste?

U Poreskoj upravi trenutno se obavljaju pripreme za donošenje rešenja o tehnološkim viškovima, a nova sistematizacija nije doneta. Tehnološkim viškovima će se, prevashodno proglasiti osobe koje su potpisale izjavu da ne žele da rade u PU posle donošenja sistematizacije (što nema nikakve veze s pojmom tehnološkog viška), a zatim osobe koje su po bilo kom osnovu "trn u oku" direktora određenih jedinica.

Veliki broj zaposlenih sa jednom do dve godine do penzije - sa neodgovarajućom stručnom spremom, bez položenog stručnog ispita, a sa izrečenim disciplinskim merama - ostaju da rade.
Priča o psihotestovima je izmišljena. Testiranje su pod prinudom vršili nepoznati ljudi, a testovi nikada nisu pokazani zaposlenima, već se njima manipuliše. Među otpuštenima će biti i takvih koji uopšte nisu ni testirani jer, na primer, nisu pristali na to, ili imaju završenu višu školu tako da nisu bili u obavezi da budu testirani.

Broj otpuštenih biće najveći u Vojvodini i to u Novom Sadu. Ministar Dinkić želi da fascinira MMF smanjivanjem javne potrošnje, a to može učiniti jedino fizičkim otklanjanjem ljudi.

To da se otpuštaju i članovi G17 plus nije argument kojim bi se ova pojava tumačila kao nevezana za pripadnost partiji. Otpuštaju se oni članovi G17 plus koji pripadaju nekoj drugoj struji u stranci, ili su se lično zamerili direktoru filijale Regionalnog centra ili direktoru Poreske uprave. Čistka je već izvršena tokom 2004, te su u svakoj od preko 160 organizacionih jedinica PU smenjeni rukovodioci koji nisu bili članovi G17 plus, osim u mestima gde za funkciju direktora nije bilo zainteresovanih članova G17 plus. Autor poznat redakciji