GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 19. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dejan Rambo Petković za Glas o mogućem povratku na "Marakanu"

Hoću u Zvezdu, ali to košta

Za Al Itihad sam vezan ugovorom do kraja godine, što je velika ekonomska prepreka, a i zanima me koliko me uopšte Zvezda želi, jer ni sa kim nisam zvanično pričao o tome

Za one sa nadimkom Rambo logična je posledica da se vraćaju. Ali i iščekuju. Rekao je Ratko Dostanić prvog dana po povratku sa odmora da bi voleo da u timu ima Dejana Ramba Petkovića, a nema potrebe ispustiti da je trener Crvene zvezde insipirisan istom inicijativom generalnog sekretara Miloša Marinkovića. Nekada kralj brazilskog fudbala, od zimus u bogatom Al Itihadu iz Saudijske Arabije, Rambo Petković je upoznat da ga Zvezda želi, ali...

- Uh, teško, vrlo teško može da dođe do tog transfera. Između ostalog, postoje i ekonomske prepreke, ovde sam vezan ugovorom do kraja godine - kaže za Glas Dejan Rambo Petković, ideolog igre prošlogodišnjeg osvajača azijske Lige šampiona. - Prelazak u Crvenu zvezdu je trenutno teško izvodljiv, ali me i zaista zanima koliko me realno uopšte žele.

Samo bivši fudbaleri su za čelo kluba

Dejan Petković nije bio upoznat sa tim da je Dragan Stojković trenutno jedini kandidat za mesto predsednika Crvene zvezde. Iz razgovora sa Petković, može se shvatiti da ne želi da daje izjavu koju bi neki mogli da protumače kako otvoreno glasanje za Piksija, ali o profilu budućeg predsednika kaže:
- U svakom slučaju, ako će nekadašnji igrač da bude predsednik, ja sam "za". Čelnik kluba treba da bude čovek koji poznaje fudbal, a ne onaj koji ne poznaje. Pod hitno treba nešto učiniti za Crvenu zvezdu - ističe Petković.

Ako kaže trener, ako kaže generalni sekretar, trebalo bi da žele?
- Tačno, ali nisam ni sa kim zvanično razgovarao po tom pitanju. Istina, čuo sam se sa Marinkovićem. Kažem, imam ugovor, a ako bi se sada raskidao - to košta. Smatram da je sada najvažnije da se sredi situacija u Crvenoj zvezdi.

Ako bi se to dogodilo na zimu, kada vam ugovor istekne?
- Otom-potom.
Kolika je vaša želja da se vratite u Crvenu zvezdu?
- Sigurno velika. Crvena zvezda je moj klub. Sigurno bih voleo da se vratim. Zvezda je institucija i jedan od najvećih klubova u Evropi. Uostalom, ja sam i navijač crveno-belih i žao mi je zbog trenutne krize.
Kako komentarišete aktuelnu situaciju na "Marakani"?
- Nisam dovoljno upoznat sa svime šta se trenutno u klubu dešava. Pratim dešavanja putem satelita i interneta, ali zaista ne znam dovoljno da bih mogao precizno da procenim. Pričaju se različite priče. Situacija mora pod hitno da se sredi. Što pre, to bolje. Zvezda je naš brend i mora da se stabilizuje i počne ponovo da postiže vrhunske rezultate - zaključuje Petković.

Kako je zimus pisala štampa, transfer Petkovića u januaru 2005. godine iz Flumininsea u Al Itihad vredeo je pet miliona dolara.

P. Roganović


vesti po rubrikama

^sport

Dejan Rambo Petković za Glas o mogućem povratku na "Marakanu"
Uoči Vimbldona, dve srpske teniserke u centru medijske pažnje
Vujošević: Mi smo favoriti
Tundži se sklonio, počinje finale
Alonso se predaje?
Karpov otvara Dečje šahovske igre
Spori Meksikanci i nedorasli Japanci
 


     


FastCounter by LinkExchange