GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dvoje poginulih u eksploziji nekoliko hiljada tona goriva kod Moskve

Gorela naftna baza

MOSKVA - Dve osobe su poginule, a jedna je teže povređena u požaru koji je juče izbio u naftnoj bazi Noginsk u blizini Moskve. Požaru petog, odnosno najvišeg stepena težine prethodile su eksplozije u dva rezervoara; odmah zatim su se zapalile cisterne za otpremanje nafte na obližnjoj pruzi. Prema prvim rezultatima istrage, eksploziju je izazvao tehnički problem u laboratoriji u blizini naftne baze.

Dva rezervoara u laboratoriji, u kojima je bilo pet, odnosno hiljadu tona goriva, zapalila su se i požar se proširio kroz skladište. Dvojica radnika u laboratoriji su poginula, a treći je u kritičnom stanju. Izgoreli su laboratorija, pumpa, dva rezervoara i jedan automobil. U izveštajima lokalnih medija ne pominje se terorizam kao uzrok eksplozije, iako su čečenski pobunjenici pretili da će napadati javne i kulturne ustanove i druge objekte.

Moskovski regionalni tužilac Ivan Sidorčuk rekao je da se istraga fokusira na poštovanje pravila bezbednosti i nemar. U obuzdavanju požara učestvovalo je 25 vatrogasnih ekipa, a spasioci su iz okolnih kuća, škole i obližnjeg porodilišta evakuisali oko hiljadu osoba.

V. P.


vesti po rubrikama

^svet

MOSKVA : Gorela naftna baza
SAN FRANCISKO : Strah od cunamija
 


     


FastCounter by LinkExchange