GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragan Stojković objavio da se povlači sa mesta predsednika FS SCG

Znam, pamtiće me po Azerbejdžanu

Nije u redu da sedim na dve stolice, ali moj odlazak iz Saveza nema veze sa Crvenom zvezdom
Nažalost, nisam učinio više za regularnost, koja ostaje najveći problem našeg fudbala

Dragan Stojković Piksi održao je juče verovatno svoju poslednju konferenciju za medije na Terazijama 35. Prvi čovek naše kuće fudbala objasnio je da se povlači sa funkcije predsednika FS SCG i da će već danas ponovo izaći pred novinare, ali na stadionu Crvene zvezde.

Savez bez pravog kandidata

Po odlasku Dragana Stojkovića, nameće se pitanje ko će ga naslediti na mestu predsednika FS SCG. U prvom talasu najavljivan je Ivan Ćurković, ali se iz izjave predsednika FK Partizan može shvatiti da ga ta funkcija previše ne zanima. Predsednik FS Srbije Zvezdan Terzić je tek započeo svoj četvorogodišnji mandat, tako da on ne može da bude kandidat u ovoj predizbornoj trci, ali zato je put otvoren Dejanu Savićeviću, kome mandat predsednika FS CG ističe u junu. Dejo je, istina, najavio da će se kandidovati i za drugi mandat u FS CG, pa, kako sada stvari stoje, Piksi nema odgovarajućeg naslednika.

- U utorak sam obavio pregovore sa ljudima u Crvenoj zvezdi, a u sredu sam predao kandidaturu za predsednika. Želim samo da objasnim da Zvezda nije razlog mog odlaska iz Saveza. Priča sa Zvezdom počela je pre mesec dana, a ja sam još ranije saopštio saradnicima u Savezu da se neću kandidovati za drugi mandat - naglasio je Stojković.

Stojković je objasnio i da mu je preostalo da podnese zvaničan izveštaj o svom radu za protekle četiri godine:
- Došao sam na čelo Saveza pun elana i volje da pomognem i žao mi je što će moj mandat isključivo pamtiti po Azerbejdžanu, jer je očigledno ostavio najjači utisak. Ali, odlazim čist pred sobom i drugima. Žao mi je, takođe, što nisam uspeo da učinim više povodom regularnosti takmičenja, koja ostaje najveći problem u našem fudbalu. Pored toga, projekat izgradnje "Kuće fudbala" nije izguran do kraja.

Mandat u FS SCG Piksiju ističe za dva meseca, ali će ovu funkciju ipak odmah napustiti:
- Smatram da nije u redu da sedim na dve stolice. U dogovoru sa predsednikom FS Srbije Zvezdanom Terzićem i predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem, naći ćemo prelazno rešenje do novih izbora - zaključio je Stojković.

P.Rg.


vesti po rubrikama

^sport

Dragan Stojković objavio da se povlači...
Plavi pali za tri mesta
Huligani Boke odsvirali kraj
Širi se front protiv Ceptera
Valas održao Detroit u životu
Švajcarci u beogradskom šopingu
Počinje Svetska liga u vaterpolu
Da li je Zvezda Liverpul?
Mrdak: Šokiran sam optužbama
Šampion Evrope na prvaka sveta
Vukovi napadaju Divlje veprove
 


     


FastCounter by LinkExchange