GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nesvakidašnja nesreća u beogradskom naselju Žarkovo

Umro na banderi

Milun Čolić (50) iz Bajine Bašte, radnik "Elektroizgradnje", preminuo prilikom rekonstrukcije električne mreže. Obdukcija će utvrditi da li je uzrok smrti strujni udar ili infarkt

BEOGRAD - Milun Čolić (50) iz Bajine Bašte, radnik "Elektroizgradnje", umro je juče oko 12 sati na banderi u Frontovskoj ulici kod broja 1 u Žarkovu, prilikom radova na rekonstrukciji električne mreže u ovom naselju.

Čolića su mrtvog na banderi pronašle kolege. Prema rečima jednog od njih, on se odjednom presavio i ostao da visi zakačen penjalicom. Juče se, međutim, nije moglo saznati da li je Čolić nastradao od strujnog udara, ili je u toku rada umro od infarkta.

Žitelji okolnih zgrada ispričali su da ih je iznenada trgla vika i vriska. Jedan od njih kazao je da je odmah istrčao na terasu i video čoveka kako visi na banderi. On kaže da struja nije bila isključena u potpunosti, jer su neki delovi njegove zgrade imali struju, dok drugi nisu i sumnja da je Čolića ubila struja. Radnici "Elektroizgradnje", međutim, demantuju to i veruju da je umro usled infarkta. Oni kažu da je Čolić bio jedan od najiskusniji radnika, kao i da se jedan od kolega prethodno dva puta peo na istu banderu.

Milomir Jovanović, jedan od njih, bio je nekoliko metara od Čolića kada se ova nesvakidašnja nesreća dogodila. On kaže da se Čolić odjednom presavio i ostao da visi u tom položaju.

- Samo je iznenada zabacio obe ruke preko glave i ostao tako presavijen da visi zakačen penjalicom. Morali smo da sačekamo dizalicu, uz pomoć koje smo ga nešto kasnije spustili. Imao je rukavice na rukama, a na njegovom telu nismo videli nikakve opekotine, pa ne verujem da ga je udarila struja - ispričao je Jovanović.

U međuvremenu je stigla i Hitna pomoć, ali su oni, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Čolićevo telo prebačeno je potom na Institut za sudsku medicinu, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.
Čolić je za "Elektroizgradnju" radio skoro 30 godina. Nekoliko poslednjih meseci radili su u Beogradu, gde su, kao i juče, zamenjivali drvene bandere betonskim. Vikendom je odlazio kući u Bajinu Baštu gde su ga čekali supruga, sin, ćerka i unuk.

P. R.


vesti po rubrikama

^hronika

KANIBAL u Crnoj Gori
Preživeo i treći atentat
Zveki neće na lekarski pregled
Kertesu preti pritvor
Umro na banderi
Stradala u kupatilu
Milo i Momir na sudu ...
Dolijao Rista Bradavica
 


     


FastCounter by LinkExchange