GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kertesu preti pritvor

BEOGRAD - Advokat Predrag Milovančević, branilac bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa, naveo je juče da nema zakonskog osnova za predlog za određivanje pritvora njegovom klijentu. U izjavi za javnost Milovančevića navodi se da je stvar tužilaštva u Subotici da li će podići optužnicu protiv Kertesa, ali da nema osnova za predlaganje pritvora. On je zamerio tužilaštvu što je mere protiv Kertesa najpre objavilo putem medija i ocenio da je takav način rada "skandalozan".

Opštinsko javno tužilaštvo u Subotici podiglo je optužnicu i predložilo jednomesečni pritvor za bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa.

Beti je rečeno da tužilaštvo Kertesa tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je krajem 90-ih naredio da se pod carinski nadzor stave dve cisterne bitumena koje je Evropska unija uputila Subotici kao donaciju za asfaltiranje ulica.

Prema sudskim spisima, bitumen je prebačen u Novi Sad, što znači da donacija nije namenski utrošena.
Milovančević je juče naveo da je istraga protiv Kertesa vođena pred Okružnim, a potom Opštinskim sudom u Subotici ukupno pet godina, kao i da su za to vreme saslušani svi svedoci i prikupljena potrebna dokumentacija.

Advokat je naveo da je obavljeno i veštačenje 2004. nakon čega su spisi dostavljeni tužilaštvu. Prema njegovim rečima, istraga je završena pre sedam meseci.

On je dodao da čudi i odluka o podizanju optužnice jer je u istrazi "nesumnjivo" utvrđeno da su propise prekršili odgovorni iz opštine Subotica kao primaoci donacije i to zbog pokušaja uvoza dve cisterne sa bitumenom bez prateće dokumentacije.

"Reakcija granične carinske službe, u vidu stavljanja pod nadzor dve cisterne, predstavljala je samo striktnu primenu zakona, pri tome bez ikakvog učešća optuženog Kertesa", naveo je branilac.
Milovančević je naveo da je bitumen iskorišćen, nakon carinske procedure, za asfaltiranje mosta "Sloboda" u Novom Sadu.


vesti po rubrikama

^hronika

KANIBAL u Crnoj Gori
Preživeo i treći atentat
Zveki neće na lekarski pregled
Kertesu preti pritvor
Umro na banderi
Stradala u kupatilu
Milo i Momir na sudu ...
Dolijao Rista Bradavica
 


     


FastCounter by LinkExchange