GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zveki neće na lekarski pregled

BEOGRAD - Sudski veštaci psihijatrijske struke Branko Mandić i Bojana Kecman izneli su na jučerašnjem suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića nalaze veštačenja za optuženog Dušana Krsmanovića, Sašu Pejakovića i Željka Tojagu.

- Kod Krsmanovića ne postoji duševna bolest ili privremena duševna poremećenost. NJegove intelektualne sposobnosti su u granicama donjeg proseka, emocionalno je nestabilna ličnost i podložan je superiornim ljudima. Bio je fasciniran time što je pripadao kriminalnoj grupi. Imao je problem sa identitetom jer se identifikovao sa tom grupom i zbog nedovoljno formiranog identiteta bio je pogodan za manipulaciju - obrazložio je dr Mandić, dodajući da je Krsmanović povremeno uzimao drogu i alkohol, ali da nije bio zavisan.

Za bivšeg pripadnika JSO Sašu Pejakovića, naveo je da je on emocionalno nestabilna ličnost, impulsivan i egocentričan, a da su mu intelektualne sposobnosti u granicama proseka.

- Kod njega ne postoji posttraumatski sindrom, koji se javlja kod osoba koje su učestvovale u ratnim zbivanjima, niti zavisnost od droge ili alkohola. Bio je podložan autoritetima, ali je duševno zdrav i sposoban da sam donosi odluke - zaključili su veštaci.
Optuženi Željko Tojaga je odbio psihološko veštačenje, jer je smatrao da je to ponižavajuće za njega, a iz ranijeg psihijatrijskog pregleda, ustanovljeno je da je duševno je zdrav i da je takođe poštovao autoritete svojih nadležnih u JSO - objasnio je Mandić.
Sudija Marko Kljajević je saopštio da je 8. jula 2003. godine komisija veštaka pokušala da pregleda Zvezdana Jovanovića Zvekija u zatvoru, ali je on to odbio. NJegov advokat, Nenad Vukasović, je juče rekao da Jovanović i dalje ne želi da se obavi veštačenje.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

KANIBAL u Crnoj Gori
Preživeo i treći atentat
Zveki neće na lekarski pregled
Kertesu preti pritvor
Umro na banderi
Stradala u kupatilu
Milo i Momir na sudu ...
Dolijao Rista Bradavica
 


     


FastCounter by LinkExchange