GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zoran Živković optužio Ministarstvo finansija za korupciju

Ostavke Dinkića i Koštunice

NIŠ - Posle službene beleške šest inspektora Poreske uprave u Nišu, čiju smo fotokopiju dobili, a koja jasno ukazuje na korupciju i nepoštovanje zakona u ovom organu Ministarstva finansija, očekujem da premijer Vojislav Koštunica na sutrašnjoj sednici vlade zatraži ostavku ministra Dinkića, razreši dužnosti direktora Poreske uprave Srbije Vladimira Ilića, a nakon toga i sam podnese ostavku, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u niškom Medija centru (MCN) bivši premijer, jedan od osnivača i čelnik Centra za razvoj građanskog društva "Milenijum" Zoran Živković.

Živkovićev crtani film

- To što tvrdi Živković su nebuloze, neistine i njegov crtani film. Nikada nisam držao sastanke sa inspektorima da bih im sugerisao šta da rade i gde da sprovode ili ne sprovode zakon. Lično bih napisao krivičnu prijavu protiv svakog inspektora koji nije reagovao na preko milion dinara u nečijoj nefiskalizovanoj kasi. Inače, kao direktor Regionalnog centra i nemam obavezu da kontaktiram sa inspektorima filijala, pa među njima i niške u kojoj se navodno sve događalo - rekao je juče za Glas Radan Ilić u prvom reagovanju na optužbe Živkovića.

On je rekao da je direktor Regionalnog centra ove uprave Radan Ilić u novembru prošle godine upozorio inspektore da posle kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i izricanja mera zatvaranja za 183 radnje, kod jedne od njih u čijoj kasi je nađeno fiskalno neevidentiranih preko milion dinara (više nego u preostale 182 kažnjene radnje) nije primenjena zakonska kazna, pozivajući se na belešku koju je grupa inspektora dostavila odeljenju terenske kontrole Poreske uprave u Nišu.

Živković je citirao tvrdnju inspektora iz službene beleške da najvećem prekršiocu (ime precrtano u belešci), umesto zatvaranja, bude izrečena samo prekršajna kazna od 200 hiljada dinara. Inspektori još navode da ih je Ilić na sastanku sa njima rekao: "Pred vama su dva puta. Prvi da postupite po zakonu i snosite posledice, a drugi da postupite po nalogu centrale".

Navodi se i da je nakon toga smenjena Nada Rogan, načelnik odelenja terenske kontrole.
Živković je upozorio da je Poreska uprava pod vertikalnom kontrolom jedne stranke i da je G17 plus gospodar i para i korupcije u Srbiji", iako je od nevladine organizacije prerastao u stranku "na talasu borbe protiv korupcije".

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

Zaplenjena imovina Kurira
Dinkićeva osveta zbog kritičkog i objektivnog pisanja
Zoran Živković : Ostavke Dinkića i Koštunice
Udžbenici gotovi do septembra
Lekari zamenili dotrajalu protezu
Poslednji nalazi poljoprivredne inspekcije
Do kraja juna bez stranih lekova
Eksperiment na penzionerima
 


     


FastCounter by LinkExchange