GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 16. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otac petoro dece silovao siročiće

ZAGREB - Zagrebačka policija uhapsila je 50-godišnjeg stolara i domara zaposlenog u Karitasovom domu za nezbrinutu decu "Blaženi Alojzije Stepinac" zbog sumnje da je počinio krivično delo bluda nad detetom i to na "izuzetno ponižavajući način", objavila je redakcija na hrvatskom jeziku Bi-Bi-Sija. U tom domu u Brezovici smešteni su mentalno retardirani maloletnici.

Po nalogu glavnog državnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića, uhapšena je osoba s inicijalima M. B. Taj čovek je otkriven još 2003. kada je silovao petogodišnjaka dečaka, ali su uprava Doma i tadašnje Tužilaštvo zataškali slučaj: povukli su već podnesenu prijavu iz policije, osumnjičeni, koji je sve priznao upravi Doma, samo je premešten u drugi Karitasov dom, u kojem su smeštena napuštena novorođenčad, a dotadašnja upravnica, koja je htela da rasvetli slučaj, primorana je da podnese otkaz, piše Vjesnik.

Sadašnja upravnica doma Jelena Brajša, protiv koje je takođe najavljena krivična prijava, preko medija se brani da osumnjičenom nije dala otkaz "pošto se rasplakao" moleći da ga ne otpuste jer ima ženu i petoro dece koje treba da izdržava. Glavni tužilac, koji je izjavio da je "bio šokiran" kada je video spis o zlostavljanju dece, najavljuje krivične prijave ne samo protiv zlostavljača, već i protiv odgovornih u Karitasu. Prema nezvaničnim informacijama, krivična prijava mogla bi da bude podignuta i protiv bivšeg pomoćnika ministra socijalne zaštite Nine Žganeca koji je, navodno, takođe pomogao u zataškavanju celog slučaja zbog "rođačkih veza" s upravnicom doma.

Pripremila V. P.


vesti po rubrikama

^balkan

Otac petoro dece silovao siročiće
Razgovor gluvih u Briselu
Prebijen Srbin u Sarajevu
Norac traži pomilovanje
 


     


FastCounter by LinkExchange