GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 15. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


U žiži

 

Srpske žrtve

Opet su digli glave predstavnici raznoraznih nevladinih organizacija, propali političari, analitičari, lobisti, kolumnisti...
Spremaju rezolucije, traže "kolektivno izvinjenje" i "suočavanje sa prošlošću" srpskog naroda! U sveopštoj antisrpskoj histeriji retko ko pominje hiljade i hiljade nevinih srpskih žrtava. Tačnije, sramno ćute o njima!

Šestorica srpskih dečaka streljani su u Peći 14. decembra 1998. godine, u sred slobode! Ivan Obradović (15), Zoran Stanojević (17), Vukota Gvozdenović (18), Svetislav Ristić (18), Dragan Trifović (18) i Ivan Radević (25) sedeli su u svom omiljenom kafiću "Panda" kraj Gimnazije i mirno ispijali piće. Njihova jedina krivica bila je što su Srbi! Svetska javnost nije se zgražavala nad ovim stravičnim scenama, a domaći "dušebrižnici" nisu tražili da se šiptarski teroristi, koji su izvršili ovaj užasni zločin, "suoče sa prošlošću", niko nije podnosio deklaracije i "kolektivno izvinjenje".

Takvih reagovanja nije bilo ni pre ni kasnije, bilo da su masakri nad Srbima izvršavani u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili na Kosovu i Metohiji, za vreme sveopšteg ratnog ludila ili u miru, pred očima čitavog sveta.

Četrnaest srpskih žetelaca mučki je streljano i masakrirano u selu Staro Gracko kod Lipljana, u trenutku kada su na polju skupljali pšenicu. Među njima je bilo i nekoliko mladića, koji nisu dočekali da postanu domaćini. Dvojica srpskih dečaka, ograđeni u getu metohijskog sela Goraždevac, pokošeni su puščanim mecima, dok su se kupali u Bistrici. Oba zločina dogodila su se u miru, u trenutku kada je na Kosovu i Metohiji bilo preko 50 hiljada pripadnika Kfora i Unmika! Stratišta i jame oko Radonjićkog jezera, u Orahovcu, Volujku i Klečki već padaju u zaborav! Zar nije zločin ćutati o zločinu?

Svi pomenuti "čuvari srpske savesti" ne žele da govore o Srbima koji su na najsvirepije načine pogubljeni oko Sarajeva, u Kravici kod Bratunca (masakr je izvršen na pravoslavni Božić), Jelašcima kod Višegrada, Bradini kod Konjica, kraj Trnova, oko Srebrenice, gde je zbrisano čak 142 srpska sela. Slike odsečenih glava srpskih boraca i civila u rukama mudžahedina na Ozrenu malo ko je želeo da vidi, bile su "suviše morbidne"!

U stravičnoj spirali zločina nad srpskim narodom u Hrvatskoj stradalo je preko četiri hiljade civila, od kojih mnogo žena i dece! Pomenimo samo neke - pokolj staraca u selu Paulin dvor kod Osijeka, Gospić, Medački džep, Miljevački plato, Ravni kotari, Mirlović polje, Koranski most, masovne grobnice u zapadnoj Slavoniji i na kraju - "Bljesak" i "Oluja", kada su prognanici bombardovani iz aviona. O Jasenovcu, Jadovnu i drugim srpskim stratištima - drugom prilikom.
Zato, hajde da se suočimo sa prošlošću!

Piše: Petar Pašić


vesti po rubrikama

^politika

Administracija Evropske unije priprema se da zameni Unmik
Propao pokušaj da Skupština donese deklaraciju o osudi zločina
Samit u Briselu neće nas odmaći od EU
Dinkićevo nasilje pretvoreno u harangu
Ne postoji nijedna ispravna strana
U žiži: Srpske žrtve
 


     


FastCounter by LinkExchange