GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 15. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Ne postoji nijedna ispravna strana

BEOGRAD - Istoričar i član predsedništva G17 plus Čedomir Antić kaže da svi moraju da budu krajnje umereni i pored obaveze da pravda mora da bude jasna.

Iako je Haški tribunal jednu stranu u ratu označio kao najkrivlju, ne postoji nijedna strana koja je apsolutno ispravna. Drugo, o tome svedoči i činjenica da ne postoje logori poput Aušvica u kojima su držani Jevreji. Ne bi bilo dobro da deklaracija izgubi smisao, zbog čega je potrebno da se naglasi zločin u Srebrenici kao najveći zločin. Ali, ne treba ići ni u drugu krajnost, jer je to bio jedan međuetnički i verski rat.

Kako se ne slažem sa SRS i njihovom osudom svih zločina bez isticanja, ne slažem se ni sa Natašom Kandić koja ulaže posebnu energiju u obračunu sa Predragom Markovićem. I ona i Žarko Korać, kao podnosilac deklaracije osam nevladinih organizacija, imaju dnevnopolitičke ciljeve.To što oni rade takođe je jedna vrsta nepoštovanja prema žrtvama - ocenjuje Antić. On kaže da mu se čini da postoje određene struje koje teže da vrate Srbiju na stanje iz 1998. godine i podele je na "crne" i "bele", a da te snage predvode SRS i NVO nudeći se Srbiji kao jedino rešenje.

G. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

Administracija Evropske unije priprema se da zameni Unmik
Propao pokušaj da Skupština donese deklaraciju o osudi zločina
Samit u Briselu neće nas odmaći od EU
Dinkićevo nasilje pretvoreno u harangu
Ne postoji nijedna ispravna strana
U žiži: Srpske žrtve
 


     


FastCounter by LinkExchange