GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 15. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stanka Obradović iz Prekopeča ubila Nadeždu Obradović

Slepu svekrvu izbola nožem

Stanka je sa desetak udaraca nožem isekla nesrećnu staricu po stomaku, rukama i nogama. Zatim je oprala nož i ostavila ga na sto u kuhinji, a sa sebe skinula krvavu odeću

KRAGUJEVAC - Četrdesetčetvorogodišnja Stanka Obradović, iz sela Prekopeča kod Kragujevca, u ponedeljak, 13. juna, usmrtila je sa desetak udaraca nožem svoju svekrvu Nadeždu Obradović (73), koja je bila slepa. Ubistvo se dogodilo u prizemlju porodične kuće oko 10 sati, a tragediji je najverovatnije prethodila svađa između snaje i svekrve. Stanki je posle saslušanja određen pritvor i, kako nezvanično saznajemo, ona je u teškom psihičkom stanju.

- Došla Stanka i rekla: "Ja ubila Nadu".
- Sa čim si je ubila?
- Evo ovim nožem, priča jetrva Gordana i prihvata Stankinog dvadesetjednogodišnjeg sina Darka koji je i sutradan bio u šoku.

Nije imala novac za lekove

Stanka i Dragoslav Obradović imaju troje odrasle dece, dve kćerke i sina. Dragoslav je radio u TP Srbija, zatim kod Vojske, a onda je sve propalo. Stanka je izjavila da su živeli teško, da nije redovno išla kod lekara i da nije imala novca za lekove.

Stanka je, prema navodima policije više desetina puta udarila nožem staricu po stomaku, rukama i nogama. Zatim je oprala nož i ostavila ga na sto u kuhinji, a zatim sa sebe skinula krvavu odeću.
Rekla je: "Zovite doktora, samo nemojte policiju". Plašila se policajaca. Nekako u isto vreme, zvao je Stankin otac iz Nikšića, iz Crne Gore, a kako se niko nije javljao, on je pozvao komšije. U međuvremenu, stigla je i policija sa istražnim sudijom koji je izvršio uviđaj. Konstatovano je da je Nadežda na licu mesta podlegla povredama.

Dragoslav, Stankin suprug, priča da su Nadeždu našli na podu sobe u prizemlju. Kaže da je Stanka više puta bila na lečenju na psihijatriji, ali da nije bila nasilna i da se slagala sa svekrvom.

"Nisu se svađale", kaže sin.
U popodnevnim satima, 13. juna, Stanka Obradović je privedena istražnom sudiji Okružnog suda zbog sumnje da je izvršila ubistvo, gde je izjavila da se svega seća. Navodno se pre samog ubistva posvađala sa svekrvom koja joj je zamerila što joj deca nisu na okupu. Stanka tvrdi da ju je starica, koja je bila slepa, udarila štapom po čelu, mada rodbina sumnja da se starica samo branila.

- U meni je nešto puklo i uzela sam nož - rekla je.
Sudija je naložio obdukciju i zatražio da se Stanka uputi na pregled. Posle saslušanja, istražni sudija joj je odredio pritvor. Kako nezvanično saznajemo, ona se nalazi u teškom psihičkom stanju.

Branka Kuljanin


vesti po rubrikama

^hronika

Policija na tragu izvršiocima likvidacije u Nišu
Slepu svekrvu izbola nožem
Legija glumio Đinđića
Učenici pušteni iz pritvora
Suđenje u Zagrebu
"Ćebovali" vojnika
 


     


FastCounter by LinkExchange