GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na nesreću, Kinu istovremeno pogodili i požar i poplave

Utopili se đaci, izgoreo hotel

U školi na severu stradala 62 mališana, a na jugu život izgubilo 30 gostiju

PEKING - Trideset osoba je poginulo, a 15 ih je povređeno u požaru u hotelu na jugu Kine, javila je Sinhua.
Požar je izbio u petak u podne - u hotelu Huanan, u gradu Šantou, u provinciji Gvangdong, na oko 300 kilometara severoistočno od Hongkonga - i proširio se do vrha četvorospratnice. Prvobitno je bilo objavljeno da je poginulo samo pet osoba, ali su spasioci, kada su ugasili vatru i ušli u hotel, pronašli još nekoliko tela.

Prema jučerašnjim izveštajima, u ovoj nesreći stradalo je najmanje 30 osoba, a petnaestak ih je povređeno. Vatrogascima je bilo potrebno čak tri sata da ugase požar, a i dalje niko ne zna koliko je gostiju uopšte bilo u hotelu. Kineski mediji prenose i da su četiri povređene osobe u kritičnom stanju i da lekari čine sve da ih održe u životu. Uzrok požara zasad je nepoznat.

Da nijedna nesreća ne dolazi sama svedoči i informacija da su razorne poplave na udaljenom planinskom severoistoku Kine pogodile jednu osnovnu školu usred nastave - stradala su 62 mališana i dvoje odraslih. Olujne kiše i poplave pogodile su u petak grad Šalan, u blizini Niangana. Većina tog grada je pod vodom visine jednog metra. Sama škola je do pola u vodi i zatrpana blatom, a u trenutku nesreće u zgradi je bilo više od 350 dece između šest i 14 godina i 31 nastavnik. Inače, meteorološke službe su prošlog meseca najavile "apokaliptično" leto, tokom kojeg će se smenjivati periodi suša i poplava.


vesti po rubrikama

^svet

Na nesreću, Kinu istovremeno pogodili i požar i poplave
Jevrejska država u ozbiljnom strahu od upada stranih sajber-špijuna
Baze NATO vojna su pretnja
Britanci proslavili kraljičin rođendan
 


     


FastCounter by LinkExchange