GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Samson učio od Srba

Najznačajnija NBA frizura ipak ne pripada Stivu Nešu, MVP laureatu ligaške sezone, koji očigledno mnogo lakše barata basketarama nego češljevima. Udarne vlasi lige vlasništvo su Emanuela Đinobilija, univerzalnog krila San Antonija, čija snaga, tvrde zlobnici, leži upravo u kosi.

- On dugačkom kosom privlači pažnju sudija kada glumi da je fauliran - kaže trener Denvera Džordž Karl.
- Đinobili stvara pritisak na sudije da sviraju prekršaje nad njim - uverava bek Detroita Ričard Hamilton.
- Svi NBA igrači glume faulove, ali na tradicionalan način, mlataranjem rukama i nogama. Đinobili, na drugoj strani, kada pada, deluje kao da je izbačen iz salona u nekom vestern filmu. On za padanje i glumu ima ceo repertoar - piše kolumnista "San Francisko hronikla".

Argentinac koji, prema sopstvenom priznanju, godinu dana nije išao kod frizera, ne obazire se na zlurada poređenja sa Samsonom. Niti mu pada na pamet da se šiša, pogotovo ne pre kraja finalne serije Sparsa i Detroit Pistonsa, koja se večeras nastavlja drugom utakmicom, takođe u San Antoniju. Mnogo više nego u kosu, međutim, Manu Đinobili uzda se u nešto što je naučio od naših zemljaka:

- Kada sam uvežbavao dribling, kopirao sam srpske bekove Dejana Bodirogu i Sašu Danilovića - izjavio je Đinobili kada su ga pitali kako je usavršio kontrolu lopte, njegovo ipak najjače oružje.

Svi su u aparatu

Osim kose i driblinga, veliki adut Manua Đinobilija je i video-rekorder: Najbolji argentinski košarkaš često gleda snimke utakmica sa trijumfalnog pohoda "gaučosa" na Olimpijskim igrama u Atini prošlog leta, a posebno mu je draga pobeda nad SAD u polufinalu, što je "štivo" kojem se vraća, kako kaže, svakodnevno...

M. Z.


vesti po rubrikama

^sport

Trajković, Burzanović i Purović uskoro potpisuju za Crvenu zvezdu
Nulom (ne)možemo na SP
Na stazi "Žil Vilnev" večeras (18.45, TV 3K) startuje VN Kanade
Liverpul na krilima mašte
Samson učio od Srba
Ubijen menadžer Kranjčara
 


     


FastCounter by LinkExchange