GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Liverpul na krilima mašte

Niko nikada nije bio srećniji što mu je skraćen godišnji odmor od fudbalera Liverpula: Čim je objavljena odluka UEFA da će novom prvaku Evrope biti, suprotno pravilima, omogućeno da učestvuje u kvalifikacijama za naredno izdanje Lige šampiona, prvotimci kluba sa "Enfilda" poručili su menadžeru Rafaelu Benitezu da će mu se staviti na raspolaganje i pre 27. juna, kada je prvobitno bio zakazan početak priprema za sledeću sezonu.

- Presrećni smo i, ako treba da promenimo nešto, na primer kalendar rada, uradićemo to - kaže Ditmar Haman, jedan od junaka nezaboravnog istanbulskog finala.

Svesni da je zbog njihovog podviga UEFA prekršila pravilo po kojem iz jedne zemlje ne može više od četiri tima učestvovati u Ligi šampiona, fudbaleri i stručni štab Liverpula ne gunđaju ni što će samo nekoliko dana posle revanša trećeg kola kvalifikacija morati da igraju Superkup Evrope.

Zato gunđa deo ostrvske štampe - "Belfast Telegraf", recimo, osuđuje evropske fudbalske zvaničnike što nisu Liverpul odmah poslali u takmičenje po grupama ili barem poslednji krug kvalifikacija, umesto što su ih "ponizili tako što su ih smestili u prvi krug, kao da pokušavaju da ih kazne za to što su prvaci Evrope i što su priredili klupskom fudbalu najbolje finale u istoriji".

Da bi izbegao sličnu situaciju u budućnosti, Benitez je zatražio od uprave 35 miliona funti (oko 55 miliona evra) za pojačanja. Kaže da ima sjajnih prvih 11, ali da su mu za 38 utakmica u Premijer ligi potrebne i dobre zamene. Čelnici kluba tvrde da će mu obezbediti taj novac...

Johanson: Ispravili smo grešku

Kao i većina ljudi koja radi nešto odgovorno, napravili smo grešku: kada smo postavljali pravila, nismo računali na mogućnost da ekipa koja nije među prve četiri u ligama velikih zemalja osvoji Ligu šampiona. Mislim da smo sada ispravili tu grešku - rekao je predsednik UEFA Lenart Johanson.
Da vidimo šta će Johanson i kompanija da rade ako u predstojećoj sezoni Partizan osvoji Ligu šampiona, a Crvena zvezda naše nacionalno prvenstvo, pa UEFA dogodine bude suočena sa srpskom verzijom "slučaja Liverpul". Ni na tu mogućnost ne računaju. Garantovano.

M. Z.


vesti po rubrikama

^sport

Trajković, Burzanović i Purović uskoro potpisuju za Crvenu zvezdu
Nulom (ne)možemo na SP
Na stazi "Žil Vilnev" večeras (18.45, TV 3K) startuje VN Kanade
Liverpul na krilima mašte
Samson učio od Srba
Ubijen menadžer Kranjčara
 


     


FastCounter by LinkExchange