GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Verbalni sukob selektora Ilije Petkovića i sportskog direktora Partizana Nenada Bjekovića

Nulom (ne)možemo na SP

- Drago mi je da ta prognoza dolazi iz tako stručnog ugla. Utakmica Španija - BiH pokazala je da ta izjava može da mu se obije o glavu brže nego što sam mislio. Njihova želja je da valjda samo oni budu prisutni. Mi dve godine nismo izgubili prijateljsku utakmicu i ne znam šta bi to pojedinci hteli. Sahranjuju nas dok smo još živi, ali to neće ići tako - rekao je Petković
- Rekao sam da smo se remijem protiv Belgije udaljili od Svetskog prvenstva i da smo morali da ih pobedimo. Da smo pobedili već bismo jednom nogom bili na SP. A ako neko želi da priča afirmativno o našem fudbalu, onda sam to sigurno ja, jer od našeg fudbala živim. Ali, ne znam šta se to sa našim ljudima dešava kada postanu selektori. Nemam nameru da nikoga sahranjujem, samo sam objektivan - odgovara Bjeković

Kolike god da su nam šanse da se plasiramo na neko takmičenje, uvek su nam najveće šanse da se prvo posvađamo sami između sebe. Valjda je to cena (ne)uspeha... Izlet u Kanadu, gde je ostvaren remi u prijateljskom meču protiv takođe kombinovane reprezentacije Italije (1:1), zadovoljio je ukuse selektora SCG Ilije Petkovića, i to u meri da je po sletanju na Surčinski aerodrom izrazio žaljenje što u Toronto nisu putovali i novinari koji bi potom mogli da izveste o odličnoj partiji plavih. To što su "azuri" igrali veći deo meča s igračem manje selektor nije naglašavao.

Ćirić: Povratak Miloševića nije realan

Piše se i priča se - Savo Milošević ponovo u Partizanu. Izrazio je javno svoju ambiciju sportski direktor crno-belih Nenad Bjeković, Milošević takođe javno priznao želju za povratkom. Istina, pomenuo je napadač Osasune da sa španskim klubom ima ugovor na još dve godine, ali da novac neće biti problem. Osasuna je sinoć igrala finale Kupa Kralja, pa bi ova lepa vest za crno-bele trebalo da se "razradi" u narednih nekoliko dana, ali dobar poznavalac ove teme, Dragan Ćirić, smatra da je povratak Miloševića daleko od ostvarivog.
- Savin povratak nije realan, uopšte - kaže iskusni vezista Partizana i najbolji prijatelj Miloševića, koji nije želeo da pojasni zbog čega smatra da je ovaj transfer nemoguć. - Mislim da sam rekao dovoljno.

Petković je priznao da u ovom slučaju izveštaji svode na selektorovu "samopohvalu", ali više od priča o partiji plavih, pogotku Žigića, prezentacije Vukčevića u pravom svetlu, itd. odjeknula je izjava selektora upućena na komentar sportskog direktora Partizana Nenada Bjekovića, koji je posle kvalifikacionog duela sa Belgijom (0:0) ocenio da u naše šanse za plasman na Svetsko prvenstvo sada male. I Bjeković ima repliku na "strelice" selektora...

- Drago mi je da ta prognoza dolazi iz tako stručnog ugla. Utakmica Španija - BiH pokazala je da ta izjava može da mu se obije o glavu brže nego što sam mislio - odgovorio je selektor Petković sportskom direktoru Partizana odmah po povratku u Beograd. - Komentari tog tipa zaista nisu primereni, jer bi svi trebalo da budemo na istom zadatku. Međutim, to je naša stvarnost, njihova želja je da valjda samo oni budu prisutni. Mi dve godine nismo izgubili prijateljsku utakmicu i ne znam šta bi to pojedinci hteli. Sahranjuju nas dok smo još živi, ali to neće ići tako. Bio sam do sada korektan i nisam želeo da komentarišem rezultate i igru klubova, ali to od danas više ne važi. Ubuduće sam dostupan za komentare posle svake utakmice. Zovite me.

Sportski direktor Partizana bio je prilično iznenađen ovakvim komentarom selektora nacionalnog tima.
- Ne razumem šta je Petković time hteo da kaže. I ne znam da li je lepo pročitao šta sam tačno rekao, ili neko tu želi da iskrivi moje reči. Rekao sam da smo se nerešenim rezultatom protiv Belgije udaljili od Svetskog prvenstva i da smo morali da ih pobedimo - naglašava Bjeković. - Da smo pobedili Belgiju već bismo jednom nogom bili na Svetskom prvenstvu. A, ako neko želi i priča afirmativno o našem fudbalu, onda sam to sigurno ja, jer od našeg fudbala i živim. Ali, ne znam šta se to sa našim ljudima dešava kada postanu selektori. Nemam nameru da nikoga sahranjujem, samo sam objektivan.

Pomenuo je Petković da remi Španije i BiH ne ide u prilog Bjekovićevoj tvrdnji...
- Posle tog remija mi je samo još više krivo što nismo pobedili Belgiju.
Dohvatio se selektor SCG i stručnosti sportskog direktora Partizana...

- Što se tiče moje stručnosti, smatram da sam mnogo stručniji nego što to Petković misli. Nisam kritikovao taktiku reprezentacije, igru, ili sastav tima, a mogao sam štošta o tome da kažem.

Istina je da reprezentacija SCG nije izgubila meč dve godine, jedina u svim kvalifikacionim grupama za SP nije primila gol, ali...
- Svaka čast. Nismo izgubili utakmicu, ali ne pobeđujemo, a da bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo moramo da pobeđujemo - zaključuje Bjeković.

P. Roganović


vesti po rubrikama

^sport

Trajković, Burzanović i Purović uskoro potpisuju za Crvenu zvezdu
Nulom (ne)možemo na SP
Na stazi "Žil Vilnev" večeras (18.45, TV 3K) startuje VN Kanade
Liverpul na krilima mašte
Samson učio od Srba
Ubijen menadžer Kranjčara
 


     


FastCounter by LinkExchange