GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trajković, Burzanović i Purović uskoro potpisuju za Crvenu zvezdu

Tri karte za "Marakanu"

Trajković: Voleo bih da moj otac dočeka taj svečani čin Burzanović: Nemam razloga da krijem da mi je jako drago što ću obući crveno-beli dres Purović: Kule bio u pravu

Nikola Trajković, Igor Burzanović i Milan Purović najverovatnije sutra, ili u utorak, postaće novi članovi Crvene zvezde. Najbolji igrač Meridian prve lige u protekloj sezoni i mladi napadač Budućnosti, doputovali su prekjuče iz Kanade, gde su branili boje fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore u prijateljskom meču protiv Italije (1:1). Tandem plavih ostao je u Beogradu, a uskoro će im se iz Podgorice pridružiti i Purović, kako bi se sva trojica obavezali na vernost crveno-belima.

- Sve je prepušteno predsedniku Zete Raji Božoviću i mom menadžer Nenadu - kaže Trajković za Glas.- Pre nego što sam otputovao u Kanadu, znam da nije bilo razgovora sa čelnicima Zvezde, ali za vreme mog boravka u Torontu dobio sam informacije da se nešto dešava.

Od Slovenije do Austrije

Dileme više nema: Prvu fazu priprema fudbaleri Crvene zvezde odradiće u Sloveniji, a glazura će biti "udarena" u Austriji. Ratko Dostanić, šef struke crveno-belih, izvršiće "smotru" 21. juna. Ekipa će prvih par dana hvatati zalet u Beogradu, a zatim se kreće put Slovenije, preciznije na Pohorje kraj Maribora, gde će od 26. juna do devetog jula odraditi prvi deo priprema. Zatim sledi povratak u prestonicu i kratko zadržavanje, a onda pravac Austrija na konačnu glazuru koja će trajati od 13. do 28. jula. Baza će biti u Bad Tacmandorfu, udaljenom 90 kilometara od Graca ka Beču. Ekspedicija će biti smeštena u hotelu "Avita", gde su svojevremeno boravili Arsenal i Dortmund, kao i austrijska reprezentacija.

Po povratku u Beograd, Trajković je više upoznat sa situacijom oko njegovog eventualnog prelaska u crveno-bele redove.
- Kontakti su definitivno uspostavljeni i sve je blizu realizacije. Preostalo je da se utanače samo neki sitni detalji. Imam veliku želju da se borim za šampionsku titulu i nadam se da će mi se to ostvariti. Voleo bih da se to što brže završi, najviše zbog mog oca koji je u bolnici u jako teškom stanju. Voleo bih da on dočeka taj svečani čin - ističe Trajković.

Igor Burzanović, napadač Budućnosti, ne krije da je već viđen na "Marakani":
- Budućnost se, mislim, već dogovorila sa Zvezdom. Nemam razloga da krijem da mi je jako drago što ću obući crveno-beli dres, ali... Bolje da sačekamo dan-dva i da vidimo da li su pregovori definitivno urodili plodom - spušta loptu na zemlju Burzanović.

Za "zdravlje" Milana Purovića interesovali su se OFK Beograd, portugalski Nacional i holandski Viljem Drugi. Ipak, Zvezda je magnet za sve, pa i za mladog "đetića".
- Istekao mi je ugovor, tako da na "Marakanu" dolazim kao slobodan igrač. Pregovori su praktično odavno završeni, pa već sada mogu slobodno da kažem da sam Zvezdin igrač 100 odsto. Sve što je preostalo jeste da u toku naredne nedelje parafiramo ugovor - kaže Purović i podseća se na svoje početke. - Vrtim film jedno deset godina unazad kada sam prošao probu u Zvezdi. Međutim, tada sam bio daleko od kuće, pa od mog prelaska nije bilo ni govora. Sećam se da je mi je tom prilikom trener Kule Aćimović rekao: "Mali, ne očajavaj. Ako si dobar igrač, doći ćeš u Zvezdu sa dvadeset godina". Ispade da je Kule bio u pravu.

G. Božanović


vesti po rubrikama

^sport

Trajković, Burzanović i Purović uskoro potpisuju za Crvenu zvezdu
Nulom (ne)možemo na SP
Na stazi "Žil Vilnev" večeras (18.45, TV 3K) startuje VN Kanade
Liverpul na krilima mašte
Samson učio od Srba
Ubijen menadžer Kranjčara
 


     


FastCounter by LinkExchange