GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Monstruozni zločin dobija epilog na suđenju u Bogoti

Rasporila majku i uzela joj dete

BOGOTA - Migel Kartagena, star godinu dana, izvađen je iz utrobe svoje majke Solangale kad je ona bila u devetom mesecu trudnoće. Luzmila Fiero (24) iz Bogote će se ovog meseca pojaviti pred sudom jer je rasporila Solangalu i uzela njeno nerođeno dete.

Fierova se sprijateljila sa Solangalom kad je ova imala poslednji čas priprema za porođaj. Pretpostavlja se da je Fierova trudnici u čašu s vodom sipala drogu za silovanje, od čega je Solangala izgubila svest. Ona i njena dvogodišnja ćerka Nikol odvezene su u obližnju šumu gde joj je trbuh razrezan, a beba iščupana iz materice. Onda ju je Fierova ostavila, misleći da je mrtva.

Solangela je nekim čudom preživela napad, probudivši se šest sati kasnije u strašnim bolovima. Prestravljena ćerkica je vrištala da je jedna žena otišla i odnela bebu. Kad je spustila pogled, videla je na svom stomaku dve zjapeće rane i shvatila da joj je beba ukradena iz materice. Umesto deteta, Fierova je matericu napunila kamenjem, lišćem i zemljom. Solangela je uspela da se odvuče do obližnje kuće, odakle su je odveli u bolnicu.

Fierova poriče da je izvršila otmicu, tvrdeći da ju je Solangela molila da joj uzme bebu i da je odgaja kao svoju. Ona kaže i da joj je Solangelova rekla da neće biti problema i da kad bude zasecala prati ožiljak prethodnog carskog reza. Beba je majci vraćena posle dva dana.

Ovo nije izolovan incident. Prvi zabeležen slučaj krađe fetusa dogodio se u Čikagu 1995. godine. Debru Evans (28), kao i njenu decu Samantu (10) i Džošuu (8), ubila je Žaklina Vilijams, nekoliko dana pred Debrin termin. Debrin jedini preživeli sin, Džordan, star 19 meseci, pošteđen je i ostavljen da leži pored mrtve majke, koja je nađena posle šest sati. Policija je Vilijamsovu našla posle dva dana, na osnovu dojave komšinice i ona je sad na izdržavanju doživotne robije.

Bobi Džo Stinet, fabričkoj radnici, prišla je Liza Montgomeri i sprijateljila se s njom. Kad je Bobi Džo bila u osmom mesecu trudnoće, Montgomerijeva je napala, rasporila stomak i ukrala bebu. Bobi Džo je umrla od nanetih povreda, ali je njena beba Viktorija nađena živa posle tri dana u kući Montgomerijeve, koju suđenje za ubistvo čeka u aprilu sledeće godine.

Iz razgovora sa ovim ženama došlo se do profila potencijalnih osumnjičenih u budućim slučajevima. U skoro svim slučajevima nerođenu decu su otimale žene i bebom su pokušale da učvrste krhku vezu sa nekim muškarcem. U većini slučajeva napadač ima decu, ali ne može da ih ima još. Veruje se da je Fierova ovaj zločin izvela kako bi sprečila svog, mnogo mlađeg, partnera da je ostavi.

Priredila S. Ilić


vesti po rubrikama

^hronika

Monstruozni zločin dobija epilog na suđenju u Bogoti
Crni vikend na magietralnim putevima kod Užica i Kikinde
Trener i direktor kluba u zatvoru
Dejvid Berkovic - Sin Samov
Četiri godine od ubistva Pantića
 


     


FastCounter by LinkExchange