GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Lipovom ladu uklonjeno igralište

BEOGRAD - Stanari naselja Lipov Lad juče su blokirali saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra i Stanislava Sremčevića od 11 do 13 sati u znak protesta što su radnici JP-a "Gradsko zelenilo" posekli drveće i uklonili jedino igralište u naselju.

- Došli su ujutro oko osam sati i počeli da seku. Svi smo se šokirali i izjurili napolje kako bismo ih sprečili. Međutim, jedina stvar koju su nam rekli je da imaju rešenje za uklanjanje parka kako bi se na tom mestu izgradio stambeno-poslovni objekat - rekla je Marela Panjković, stanarka ovog kraja.

Ovaj park je prošle godine, samo dva dana pred izbore, renovirala gradska skupština. To je jedino igralište koje ima teren za košarku u okolini i zato se u njemu, pored dece iz okolnih solitera, igraju i deca iz obližnjih osnovnih škola i vrtića.

- Ni ljudi iz "Gradskog zelenila" nisu mogli da veruju šta treba da poseku. To su stabla od neprocenjive ekološke vrednosti. Našu decu uče u školi da je zaštita zelenih površina obaveza svakog čoveka, a onda na ovaj način poseku i ostave decu bez igrališta, pa im jedino ostaje da se drogiraju - kaže Velizar Pavlović, stanar naselja.

Građani su se žalili i da se interventna jedinica policije loše ophodila prema njima dok su protestovali.
- Policajac je odgurnuo malog Milana koji se bunio što hoće da mu uhapse tatu. Od straha Milan je pao u šok - kaže njegov drugar Luka Radojević.

Prethodna vlast u opštini je postavila igralište, a po rešenju Sekretarijata za urbanizam i građevinske delatnosti iz 2000. i 2004. godine predviđena je izgradnja stambenog objekta. Snežana Inđić, načelnik Odeljenja za komunalne i stambene delatnosti opštine, donela je izvršno rešenje za rušenje parka a da prethodno nije obavestila rukovodstvo opštine. Zbog toga će u ponedeljak na mestu parka biti održan sastanak Opštinskog veća na kojem će Inđićeva biti suspendovana - kaže Ana Martinović, član Opštinskog veća Zvezdare.

Z. T.


vesti po rubrikama

^društvo

INTERVJU Biznismen Nenad Đorđević
Pad kvaliteta i porast korupcije
Srbija uskoro u porodici zemalja koje imaju instituciju ombudsmana
U Lipovom ladu uklonjeno igralište
 


     


FastCounter by LinkExchange