GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 8. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Večeras u velikoj dvorani Centra "Sava" počinje Revija azijskog filma

"Sumrak samuraja" otvara manifestaciju

BEOGRAD - U velikoj sali Centra "Sava" večeras se otvara trodnevna Revija azijskog filma (organizatori Delta video, Sinears, Visionaru thinking, Centar "Sava"), na kojoj će biti prikazana najbolja ostvarenja ove kinematografije snimljena u poslednje dve godine. Biće prikazano ukupno devet filmova (šest premijera i tri reprize) reprezentativni predstavnici kinematografije koju mnogi smatraju jednom od najznačajnijih u svetu, a među domaćom publikom već ima formiran čvrst krug istinskih poklonika.

Reviju će otvoriti japanski film "Sumrak samuraja" Jojo Jamade, prikazan na preko 30 svetskih festivala i japanski kandidat za Oskara. Joji Jamadi, koji je poznat po najdužoj televizijskoj seriji snimanoj na filmski način "Tort san" iz 1969. godine, ovo je 77. film, a snimio ga je 41 godinu posle debija 1961. godine. Radnja je smeštena u Japanu sredinom 19. veka, u vreme kada se raspadao japanski feudalni sistem. U njenom središtu je samuraj, udovac koji brine o dve ćerke i senilnoj majci. Iznenada u životu samuraja pojavljuje se njegova ljubav iz mladosti.

Svakog dana će se prikazivati po tri filma. Za 18 časova je predviđena repriza, a za termine od 20.30 i 23 časa premijerne projekcije.
Od premijera na repertoaru su još "Udarna vest" Džoni Toa, "Hauruov pokretni zamak" Hajao Mijazakija, "Samarićanka" Kim Ki-duka, "Sećanja na ubistvo" Bong Jon Hoa, "Oko" braće Okside i Denija Penga.

V. M.


vesti po rubrikama

^kultura

Slikar Miloš Šobajić o umetnosti, fakultetu čiji je dekan, gradu u kom živi...
Objavljena još dva toma Sabranih dela Danila Kiša u Prosveti
Intelektualni striptiz u Jugoslovenskom dramskom pozorištu
Izložba "Krst čuvar" u Muzeju Andreja Rubljova
"U Vilovome dolu" Rajka Petrova Noga
Večeras u velikoj dvorani Centra "Sava" počinje Revija azijskog filma
Konkurs za nagrade "Ulaznice"
 


     


FastCounter by LinkExchange