GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 5. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Deda i majka, Srbobran i Biljana Ćerimović seli na optuženičku klupu

Ubili bebu zbog sramote

Biljana Ćerimović (29) rodila 25. avgusta prošle godine zdravo muško dete, koje je sa ocem tri dana kasnije ostavila u šipražju.
Policija pronašla samo krvavu benkicu i nekoliko kostiju, pa otuda pretpostavka da su novorođenče rastrgli psi ili vukovi

NIŠ - Srbobran Ćerimović (49) iz sela Mekiš, opština Doljevac, kojem se pred Okružnim sudom u Nišu sudi za ubistvo unuka, na nastavku glavnog pretresa do detalja je opisao kako je ubio bebu koja je imala samo tri dana.

- Odluku da ubijem dete doneo sam još pre nego što sam otišao da ćerku izvedem iz bolnice. Nisam mogao da uz već troje ćerkine dece izdržavam još jedno, a bilo me je sramota od rođaka i komšija, jer je reč o vanbračnom detetu - rekao je Ćerimović.
Dodao je da je razmišljao da dete ostavi ispred nečijih vrata, ali da je od ove ideje odustao, jer je smatrao da će se saznati kome pripada.

Biljana Ćerimović (29) rodila je 25. avgusta prošle godine zdravo muško dete. Tri dana kasnije u nišku bolnicu dolazi njen otac, ali umesto kući, njih dvoje autobusom odlaze u selo Donja Studena. Od autobuske stanice, nastavljaju pešice poljskim putem ka selu Bancarevo, gde Srbobran dete ostavlja u šipražju u livadi Svetislava Živkovića. Bebu pokriva žbunjem i trnjem, a zatim njih dvoje odlaze u Bancarevo, odakle se autobusom vraćaju kući.

Detetov otac bio za abortus

Dejan Marković, otac ubijenog deteta, rekao je tokom sudskog postupka, da se sa Biljanom zabavljao i da je imao nameru da je uzme za ženu, ali da su se ovom braku suprotstavljali njeni roditelji. Naveo je, da je kada je čuo da je trudna, Biljani nudio novac za prekid trudnoće, ali da ona nije izvršila abortus.

Biljani Ćerimović se sudi za krivično delo napuštanja nemoćnog lica, jer je u istrazi utvrđeno da je dete predala svom ocu koji ga je ostavio na livadi, a zatim sa njim otišla kući.
- Nisam htela da ubijemo dete. Kada je otac predložio da odemo u Donju Studenu, mislila sam da ćemo otići u susedno selo Bancarevo gde imam dedu i babu. Kada sam shvatila da će bebu ostaviti suprotstavila sam mu se, ali me je on psovao i pretio da će me ubiti. Takođe, zapretio mi je ubistvom ako nekom budem rekla šta se desilo sa detetom, rekla je Biljana.

Tri meseca su otac i ćerka čuvali tajnu o sudbini deteta. Međutim, Centar za socijalni rad u Doljevcu dobija obaveštenje od matične službe u Nišu o rođenju deteta. Radnica Centra za socijalni rad Biljana Milojković poziva Biljanu Ćerimović, koja napre negira da je uopšte bila trudna, a zatim tvrdi da je dete dala nekoj ženi na čuvanje. Kada Centar za socijalni rad obaveštava policiju o ovom događaju, nesavesna majka priznaje da je dete mrtvo.

Policajci su u ataru sela Donja Studena pronašli samo krvavu benkicu, pa otuda pretpostavka da su novorođenče rastrgli psi ili vuci. U benkici je nađeno nekoliko kostiju na osnovu kojih je Institut za sudsku medicinu utvrdio da je najverovatnije reč o Biljaninom detetu.
Suđenje za ovaj stravičan zločin nastavlja se 20. juna.

D. K.ocić


vesti po rubrikama

^hronika

Deda i majka, Srbobran i Biljana Ćerimović seli na optuženičku klupu
Osuđena porodica Usainović iz Rečice kod Žitorađe za monstruozan zločin
Poginula tri mladića na Autokomandi
 


     


FastCounter by LinkExchange