GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 4. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsednik Olimpijskog komiteta smenjuje generalnog sekretara

Cepter postavlja Miloša Srejovića

Istina je da sam jedini kandidat za mesto generalnog sekretara i gospodin Cepter je to već stavio na dnevni red predstojeće sednice Predsedništva OKSCG. Veoma sam počastvovan ponudom, bez lažne skromnosti, veoma sam dobar u tom poslu - kaže Srejović

Priča sa skoro izvesnim krajem, koja kaže da predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore Filip Cepter želi smenu dosadašnjeg generalnog sekretara Predraga Manojlovića, koji je dužnost obavljao četiri godine u poslednjem mandatu bivšeg predsednika Dragana Kićanovića - dobila je i konačnu potvrdu.

Koristeći pravo predsednika, Filip Cepter je već odabrao Manojlovićevog naslednika i to će biti još aktuelni državni rekorder u troskoku, a kasnije sportski funkcioner Miloš Srejović... Da li je pomenuta priča istinita, odgovor smo potražili direktno u razgovoru sa nekada proslavljenim atletičarem.

Manojlović: Pitajte predsednika!

Još uvek aktuelni generalni sekretar OKSCG Predrag Manojlović nije bio preterano voljan za razgovor o smeni u olimpijskom telu, ali je ipak potvrdio da je upoznat sa celom pričom.
- Da... Znam da mi se sprema smena, Filip Cepter je tu tačku stavio na dnevni red predstojeće sednice Predsedništva OKSCG. I ranije sam upozoravao na tu mogućnost.
Da li je sve već gotovo i pre sednice?
- Sve što bude, neće od mene da zavisi. I ne znam zašto o tome pitate mene. Pitajte predsednika Filipa Ceptera, on verovatno sve zna - rekao je Manojlović.

- Istina je da sam jedini kandidat za mesto generalnog sekretara i gospodin Filip Cepter je to već stavio na dnevni red predstojeće sednice Predsedništva OKSCG. Veoma sam počastvovan ponudom, moje prethodne funkcije su pokazale da sam izuzetno kvalifikovan za to mesto. Bez lažne skromnosti, veoma sam dobar u tom poslu. Očekujem da ću, uz podršku predsednika i njegovog tima, doprineti revitalizaciji našeg sporta - kaže Srejović za Glas.

Filip Cepter je najavio i veliku reorganizaciju unutar olimpijskog komiteta. Šta se sa tim dešava?
- Ta priča odavno ne funkcioniše, mislim na relaciju između generalnog sekretara Manojlovića i predsednika Ceptera. Toliko da Komitet ne može normalno da radi... A Cepterovo je pravo da izabere tim i svoje saradnike. Pri tome, mislim na najbliže, dok će ostali ljudi verovatno ostati, ili eventualno biti raspoređeni na nove dužnosti.

Da li će to doprineti našem sportu?
- Evidentno je da predsednik OKSCG Filip Cepter voli sport, iako stanje u našem sportu odavno nije bilo lošije. Potreban je zaokret i svi koji žele dobro našoj državi i sportu dobrodošli su u naš tim - poručio je Miloš Srejović, svojevremeno zamenik Vladimira Cvetkovića ministra sporta u vladi Mirka Marjanovića.

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

Predsednik Olimpijskog komiteta smenjuje generalnog sekretara
Dostanić sastavio liste za transfer i pojačanja
Selektor Ilija Petković uveren da će plavi, uz podršku publike, savladati Belgiju (20.15)
Dugovi Crvene zvezde i Partizana "Pioniru" izazvali veliki sukob u samom vrhu sportske hijerarhije
Ostala je još samo jedna nepoznanica do kraja Superlige košarkaša
Majami na pragu finala
Preminula prva zvezda NBA lige
Mlada reprezentacija SCG odigrala nerešeno protiv Belgije
 


     


FastCounter by LinkExchange