GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 4. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradska vlast i MCN izgladili nesporazume, stiže novi ugovor na potpisivanje

Medija centar ostaje u starim prostorijama

Član Gradskog veća Aleksandar Milićević najavio je da će gradska uprava sa MCN-om posebnim ugovorom precizirati i moguće kompenzacije

U našem gradu postoji oko dvadeset projekata i institucija nastalih donacijama međunarodnih organizacija i stranih vlada i nevladinih organizacija i nova gradska vlast neće dozvoliti niti ičim doprineti da ti projekti budu ometani u radu, ili da jednostavno budu zaustavljeni i da propadnu.

To se, naravno, odnosi i na Medija centar, formiran uz pomoć SAD. Sa njima smo se već dogovorili da sa gradskom upravo potpišu novi ugovor o korišćenju prostorija u Obrenovićevoj ulici, gde su i do sada radili, a pod uslovima definisanim izmenjenom odlukom koja, kao ranije, ne predviđa neposrednu pogodbu, kaže za Glas član Gradskog veća Aleksandar Milićević (G17 plus).

On napominje da su gradonačelnik, a zatim i gradska skupština, u novoj odluci o uslovima korišćenja gradskog poslovnog prostora upravo uvažili amandman šefa odborničke grupe DS-a dr Saše Živića, a da su neosnovane tvrdnje nekih ljudi iz MCN-a da gradska uprava "zateže sa ugovorom" jer je, navodno, G 17 plus već "nameračio" te prostorije u Obrenovićevoj u strogom centru grada. Milićević još kaže da će gradska uprava sa MCN-om posebnim ugovorom precizirati i moguće kompenzacione usluge.

Programski direktor MCN-a Dragan Videnović kaže da MCN i dalje želi da bude partner gradskoj vlasti i upravi, da je dobro što će to biti precizirano ne samo ugovorom o uslovima korišćenja prostora nego i o oblicima saradnje, a naglašava da je za MCN prihvatljiva i cena zakupa, računajući i sedmomesečni dug nastao u "vakuumu" između dva ugovora.

Sekretar gradske skupštine Nađa Marković smatra da je MCN posle isteka dvogodišnjeg ugovora mogao da sačini novi i sa prethodnom gradskom vlašću i po staroj odluci koja je predviđala i mogućnost neposredne pogodbe. Navodi da je MCN zahtev za obnovu ugovora i podneo 3. novembra prošle godine, ali da nije jasno zašto tadašnji sekretar Sekretarijata za privredu Zorica Simić nije reagovala. U međuvremenu je konstituisana nova gradska skupština u čijoj je prvobitnoj odborničkoj većini bila i DS i ta većina je 25. decembra usvojila izmene odluke o uslovima korišćenja poslovnog prostora, po kojoj će se sada i sklopiti ugovor sa MCN-om, rekla je Nađa Marković.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

Gradska vlast i MCN izgladili nesporazume, stiže novi ugovor na potpisivanje
Remont u Toplani
LJujić na čelu SDP
Mladi preduzetnici osvajaju svet
Sindikat Nezavisnost Industrije gume "Vulkan" o ponudi poljskoj firmi "Stomil" da isporuči smeše za trake
Jeftinija pijaca
      


FastCounter by LinkExchange