GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 3. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


ČEKAJUĆI FAJRONT

Uhapsite dadilju

Na jednoj pretpetooktobarskoj slavi licitirali smo ko bi koga propustio kroz šake ako se u Srbiji dogodi rumunski scenario. Osim jednog od prisutnih koji je rešio da bes prema Slobinom režimu iskali na pevaču grupe Legende (!?), svi ostali su se uglavnom opredelili za bračni par Milošević. Kako je revolucija 5. oktobra počela rano, do mraka se pomenuto društvo već opskrbilo maliganima, pa nisu bili u stanju da nađu ni svoju kuću, a kamoli Dedinje (o pomenutom pevaču da i ne govorimo), te je plan propao.

A Mira se, evo, četiri godine kasnije, iz sovjetske ilegale vraća u Srbiju, gde je optužena za - protekciju bebisiterke. Tako ispada da smo onih deset godina šetali i krljali se s policijom jer nam je svima na nos izašla ta dadilja. Nosili smo transparente - "Uhapsite dadilju" i "Dadiljo, Sadame" - pa je 5. oktobar ispao najveća revolucija protiv privilegovanih bebisiterki u istoriji.

Da se praviti sranja u Srbiji isplati, ima još primera. Malo pre nego što su Slovenci optužili Mitju Ribičiča za zločine od pre 50 godina, u Glasu, u tekstu o diplomatiji, pričao je jedan komunistički funkcioner, predstavivši se kao ambasador iz Titovog vremena. Bolje mu je, svakako, da se predstavi kao ambasador nego da se, kojim slučajem, izjasnio kao - upravnik logora na Golom otoku, poznate diplomatske institucije, po čemu je upućenijima mnogo poznatiji. Bojim se da će i Mira Marković za koju godinu moći da se predstavlja kao književnik i poeta, a sin Marko kao uzorni sportista, takoreći Šumaher iz Pomoravlja.

Po toj logici, i Aleksandar Vučić je danas mladi, perspektivni političar, a nikako ministar za linčovanje Slavka Ćuruvije. U prevodu, ministar za informisanje iz doba čuvenog zakona za uvrtanje testisa neposlušnim novinarima. Ni Milorad Vučelić nije telal za prikupljanje topovskog mesa sa ekrana TV Bastilje, nego elokventni i drčni opozicionar.

Svi su smireni u novim ulogama, jedino je, izgleda, vojvoda Šešelj pogubio živce, pa je krajnje vreme da se Haškom tribunalu preda i Radovan Karadžić. Jer je dotični psihijatar. Zna sa ludacima. Što smo videli iz video-snimka emitovanog u sredu, gde neki sveže blagosiljani idioti, po imenu "Škorpioni", streljaju šesnaestogodišnje dečake. I to - s leđa.
Jedan od nezvaničnih producenata ovog filma, vojvoda Šešelj, mislio je, kad se onomad dobrovoljno predao u Hag, da tamo jedva čekaju da mu omoguće da radi ono što najbolje zna. Da glumi klovna. Al' ove, izgleda, boli uvo. Pa sad vojvoda piše pisma koja mahom objavljuje čuveni časopis Velika Srbija, gde uveseljava biračko telo bljutavim uvredama na račun činovnika Haškog tribunala. Činovnike valjda mrzi da se bakću s budalom, pa mu ne odgovaraju. Ili Velika Srbija ne objavljuje njihove odgovore, jerbo, radikalsko članstvo tradicionalno ima probleme sa učenjem slova. Kako srpskih tako i holandskih. Te im Šešeljeva pisma naglas čitaju na partijskim sastancima.

I radikali su tako, sudeći po rejtingu, među zaboravnim Srbima koji se drže formule - što manje znaš, manja ti glava - čisti. Nemaju nikakve veze s onim što je bilo pre. Mislim, s onom dadiljom...

Piše: Dragoljub Petrović


vesti po rubrikama

^politika

Video-zapis zločina nad muslimanima u Srebrenici ubrzao istragu
Vladika Artemije: Zbog mira u kući, prihvatiću stav SPC
Karla del Ponte konačno otišla zadovoljna iz Beograda
Kfor ukida pratnju monasima
ČEKAJUĆI FAJRONT : Uhapsite dadilju
 


     


FastCounter by LinkExchange