GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 3. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Kfor ukida pratnju monasima

BEOGRAD - Kfor na Kosovu i Metohiji namerava da uskrati pratnju monasima manastira Visoki Dečani i da brigu o njihovoj bezbednosti prepusti Kosovskoj policijskoj službi - upozorio je vladika raško-prizrenski Artemije.

On je u razgovoru sa novinarima u Patrijaršiji naglasio da je za ovu alarmantnu vest saznao od vikarnog episkopa lipljanskog Teodosija, koji je i iguman Dečana. Vladika je istakao da je ovakva namera neprihvatljiva i da će vladika Teodosije u ponedeljak posetiti Kfor u Prištini i upozoriti na opasnost od ove ideje.

Prema vladikinim rečima, očigledno je da iza svega stoji vlast na Kosovu i Metohiji, koja želi da prikaže da je bezbednost u pokrajini "na visokom nivou". "To im je očigledno potrebno radi razgovora o konačnom statusu Kosova i Metohije", rekao je vladika Artemije. Episkop raško-prizrenski podsetio je da je prošle godine sličan pritisak bio na monahe manastira Sveti arhangeli kod Prizrena, kada im je takođe nuđena pratnja Kosovske policije. Ta "velikodušna ponuda" nije prihvaćena i manastir je ostao pod zaštitom snaga Kfora.

P. P.


vesti po rubrikama

^politika

Video-zapis zločina nad muslimanima u Srebrenici ubrzao istragu
Vladika Artemije: Zbog mira u kući, prihvatiću stav SPC
Karla del Ponte konačno otišla zadovoljna iz Beograda
Kfor ukida pratnju monasima
ČEKAJUĆI FAJRONT : Uhapsite dadilju
 


     


FastCounter by LinkExchange