GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 3. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Budućnost tržišta kapitala na Balkanu

Srbija privlačna, ali nedostaju zakoni

BEOGRAD - Nemamo zakon o investicionim fondovima, nemamo jasno definisana pravila preuzimanja, ima puno nedorečenosti u Zakonu o hartijama od vrednosti, ali ne može da se kaže da na našem tržištu vlada haos. Realno je očekivati da će zakoni biti doneti na jesen. U poslednje dve godine vrlo smo privlačni za američke i evropske investitore - rekla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dragijana Radonjić-Petrović, generalni direktor "M&V Investa", jednog od sponzora konferencije "Budućnost tržišta kapitala na Balkanu", koja će biti održana 6. i 7. juna.

Aleksej Misailović, direktor Centra za tržište kapitala Agencije za privatizaciju, kazao je da će konferencija dati adekvatan podsticaj prevazilaženju "dečjih bolesti" našeg tržišta kapitala, dok je direktor brokerskog odeljenja Rajfajzen banke Aleksandar Mališić istakao da se srpsko tržište nalazi u prvoj fazi razvoja kapitala.

Na konferenciji će se razgovarati o tržištu kapitala u balkanskim zemljama pre i posle privatizacije, standardizaciji pravila hartija od vrednosti, problemima listinga i javne ponude i stvaranju klime za strane investicije.

A. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Zašto srpski biznismeni prodaju svoje poslovne imperije
Budućnost tržišta kapitala na Balkanu
Bankrot mesne industrije PIK?
Ponovo poremećaj snadbevanja tržišta gorivom
Odbor za privatizaciju stopirao prodaju medijske kuće
 


     


FastCounter by LinkExchange