GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 01. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Planirano četiri miliona evra za dogradnju novog bolničkog krila

Bolnica pod jednim krovom

Dva miliona evra uložiće "Hemofarm", a ostatak opština Šabac i Republika

ŠABAC - Skupština opštine Šabac i Zdravstveni centar "Dr Laza Lazarević" pokrenuli su inicijativu za preimenovanje obaveza koje je vršački "Hemofarm" preuzeo prilikom privatizacije šabačke fabrike lekova "Zorka farma". Kada je 2003. godine privatizovana "Zorka farma", "Hemofarm" je zauzvrat, između ostalog, obećao i dva miliona evra za izgradnju dijagnostičkog centra u Šapcu. Grad je trebalo da obezbedi prostor za smeštaj opreme.

- Odustali smo od takve ideje jer dijagnostički centar koji bi radio po tržišnim principima i bio vlasništvo "Hemofarma" nije nešto od čega bi koristi imali i građani naše opštine. U međuvremenu, šabački zdravstveni centar "Dr Laza Lazarević" nabavio je savremenu opremu, između ostalog i skener, tako da naši građani imaju na raspolaganju savremene metode u lečenju. Zato smo zahtevali i od Agencije za privatizaciju da dozvoli da, umesto opreme Šabac, dobije dva miliona evra za dogradnju novog bolničkog krila - kaže dr Slobodan Mirković.

- Opština Šabac tražiće saglasnost kod Agencije jer je bolje da dva miliona evra uložimo u bolnicu. Dobili smo načelnu saglasnost i od "Hemofarma", tako da očekujemo da će uskoro taj novac biti dostupan za ovu namenu. Opština će učestvovati u finansiranju izgradnje bolnice, jer naši građani treba da imaju bolje uslove za lečenje - obećava predsednik opštine Šabac Miloš Milošević.

Uskoro bi, kako kaže dr Mirković, trebalo da počne izgradnja 6.500 kvadratnih metara internističkog bloka. To bi ukupno koštalo oko 4 miliona evra. Uz postojećih 11.500 kvadratnih metara u hirurškom bloku, stvoriće se uslovi za efikasnu zdravstvenu ustanovu sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite. Tako će se stvoriti uslovi da sva odeljenja, koja su sada u različitim zgradama, budu pod jednim krovom.

U zdravstvenom centru oko 200.000 stanovnika Šapca, Vladimiraca, Koceljeve i Bogatića ima uslove za primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Oko 400 lekara i 1.000 medicinskih sestara i tehničara pruža godišnje oko tri miliona dijagnostičkih, terapijskih i rehabilitacionih usluga.

M. Eraković


vesti po rubrikama

^Srbija

Planirano četiri miliona evra za dogradnju novog bolničkog krila
U Rači Kragujevačkoj završila rad Škola tkanja
Lokalna samouprava u kraljevačkoj opštini ne pomišlja da ispoštuje volju starih zadužbinara
Više od dve stotine ribolovaca okupiće se na "Danima mladice"
Trgovci protiv kineskih butika
Četiri episkopa u Urovici
Prilika za zaposlene u "Nisalu" da počnu samostalni posao
DSS najavio održavanje muzičke manifestacije
Ubrzati prodaju preduzeća
Vlada bez strategije razvoja
Nove telefonske centrale
   
 


     


FastCounter by LinkExchange