GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 01. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na Belim vodama, juče oko 12 sati, šest osoba teže i lakše povređeno

Autobus gazio sve redom

Vozač autobusa na liniji 51 izgubio kontrolu na vozilom koje je "kosilo" sve pred sobom, obarajući ljude, "pečurku", govornicu, pa čak i kiosk na stanici

BEOGRAD - Dve osobe su teže, a četiri lakše povređene kada je juče oko 12 sati, na okretnici autobuske linije 51 na Belim vodama, na njih naleteo privatni gradski autobus firme "Lui travel".
Kako se pretpostavlja, do nesreće je došlo zbog kvara na vozilu. Očevici kažu da je autobus počeo naglo da ubrzava, te da je vozač pokušao da ga zaustavi skretanjem na trotoar
prekoputa autobuske stanice. Međutim, odbio se od bankine i poleteo ka stajalištu na kome je desetak ljudi čekalo prevoz. Autobus je počeo da kosi sve pred sobom, obarajući ljude, ali i "pečurku", telefonsku govornicu, pa čak i kiosk na stanici.

Kvar na elektronici

Autobus koji je izazvao nesreću preduzeće "Ikarbus" je isporučilo "Lui travelu" u decembru prošle godine i, kako saznajemo od zaposlenih u "Lui travelu", prešao je svega 12.000 kilometara. Prema njihovim rečima, najverovatniji uzrok nesreće je kvar na elektronici, a u "Ikarbusu" kažu da se uzroci još utvrđuju.
- Na mesto nesreće je otišla ekipa inženjera sa glavnim projektantom, koja će utvrditi šta se desilo. Pošto su autobusi opremljeni elektronikom, na računaru se mogu očitati svi podaci o dešavanjima u toku vožnje, kao iz avionske "crne kutije". Policija će svakako obaviti tehnički pregled i utvrditi da li je autobus bio ispravan - kaže Srećko Nijemčević, direktor "Ikarbusa".

- Na okretnici su bila parkirana dva autobusa i ovaj je ulazio u stanicu. U momentu je naglo dodao gas, kao da je neko ukrao autobus, naleteo na bankinu i odbio se prema stanici. Stajao sam na stanici i kad sam video da autobus ide na nas skočio sam u stranu i povukao druga koji je sa mnom čekao autobus. Na stanici je bilo desetak ljudi, a najgore su prošli oni što su stajali ispred kioska. Jedan čovek je stajao iza kioska i kada je autobus udario, kiosk je pao na njega. Jedva su ga izvukli - kaže Ranko Obradović, stanar obližnje zgrade, koji je bio na stanici u trenutku kada je autobus udario, dodavši da je pravo čudo da niko nije poginuo, s obzirom na stravičan prizor.

Urgentni centar, koji je zbrinuo povređene, juče je bio pun prestrašenih rođaka i prijatelja koji su odmah dotrčali da vide svoje najbliže. Devojka koja je radila u kiosku koji je pokošen, ležeći na nosilima prepričavala je svojim rođacima kako se nesreća dogodila. Tu je bio i mladić preko koga je kiosk pao, a koji je, kako kaže, pukom srećom izbegao smrt. On je pazario u trafici, kada je, srećom, primetio autobus i uspeo da se skloni nekoliko koraka u stranu. Jedan od povređenih je i šesnaestogodišnji Petar Dronjak koji je na stanici čekao prevoz do škole.

- Bila je gužva na stanici kada je odjednom naleteo autobus i počeo da kosi sve pred sobom. Bio je pravi haos. Nisam siguran šta me je udarilo, da li autobus ili "pečurka" ili nešto treće - ispričao je Petar koji je u nezgodi povredio vrat i glavu. NJegovi roditelji, usplahireni i šokirani odmah su dotrčali u Urgentni centar da vide sina.

- Pošao sa kući s posla i usput video kola Hitne pomoći i policije kako prolaze. Nisam ni slutio šta se dogodilo. Kad sam stigao kući zvali su iz Urgentnog i kazali nam da je naš sin povređen i da je primljen kod njih. Odmah sam sa suprugom pošao ovamo. Ovo je strašno šta se dešava. Čista sreća da neko nije stradao - kazao je Dušan Dronjak, Petrov otac.

Ekipa Glasa


vesti po rubrikama

^hronika

Pljačkaš obio magacin kasarne "Tanasko Rajić" u Čačku
Troje otrovanih, jedan preminuo
Na Belim vodama, juče oko 12 sati, šest osoba teže i lakše povređeno
Telohranitelj dao alibi Legiji
Ubio se otac otmičara deteta
 


     


FastCounter by LinkExchange