GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 01. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Do 2009. će na Ušću stajati dva tornja za 150 miliona evra

Kule bliznakinje uskoro u Beogradu

Kada se završi, ceo kompleks će imati 180.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, uključujući i podzemni dvoetažni parking za 2.000 vozila

Tek što u septembru u novobeogradskom bloku 16 (posle višemesečnog odlaganja) svečano bude otvoren poslovni centar "Ušće", investitor, međunarodni konzorcijum "Juropijan konstrakšn", započeće izgradnju multifunkcionalnog centra, a potom i kule bliznakinje, čime će, kako se procenjuje, 2008. ili 2009. godine, napokon biti završen ovaj veliki graditeljski poduhvat.

Novi toranj, visine kao i "stari" oko 134 metra, uzdizaće se ispred postojeće zgrade PC "Ušće", dok će se multifunkcionalni centar nalaziti između ova dva oblakodera. Prema planu, centar bi trebalo da bude građen 18 meseci, te bi kamen temeljac druge kule mogao da bude položen 2007. godine. Kada se završi, ceo kompleks će imati 180.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, uključujući i podzemni dvoetažni parking za 2.000 vozila, koji će zauzeti 60 hiljada kvadrata!

Po rečima zamenika direktora "Juropian konstrakšna" Siniše Brašanca, u okviru multifunkcionalnog centra nalaziće se tržni centar "kakvog nema u Srbiji", hipermarket i prodajna zona sa najrazličitijim artiklima, od hrane preko odeće pa nadalje.

- Napravićemo i najveći, najekskluzivniji bioskop na ovim prostorima, urađen prema svetskim standardima, a tu će biti i brojni drugi sadržaji koji su trenutno u fazi planiranja. Želimo da akcenat stavimo na zabavu, tako da posetioci mogu da provedu celo popodne u centru, a ne samo da kupuju - kaže Brašanac. Namena tornja-blizanca još uvek nije određena a, kako saznajemo, "u igri" su dve opcije. Po prvoj, nova zgrada bi se kao i "CK" izdavala firmama kao poslovni prostor, dok je druga mogućnost da se napravi hotel, namenjen prevashodno poslovnoj klijenteli.

- Videćemo kako će se tržište razvijati do početka izgradnje. Trenutno u Beogradu postoji velika potreba za hotelima, što se najbolje pokazalo tokom kongresa EBRD-a kada nije bilo slobodne sobe u celom gradu. Međutim, nekoliko investitora planira izgradnju hotela u najskorije vreme, tako da ćemo konačnu odluku o nameni novog tornja doneti kasnije - ističe Brašanac i dodaje da je svečano otvaranje PC "Ušće" odloženo za septembar iz čisto marketinških razloga, budući da tokom leta nema mnogo aktivnosti.

Prema njegovim rečima, objekat će proći tehnički prijem za dve nedelje, posle čega ostaje sređivanje okolnog terena koje će biti završeno za 40 dana i zatim useljavanje zakupaca. Do sada je izdato više od 70 odsto prostora po ceni "koja je između Centra 'Sava' i Geneksa", iliti 27 - 28 evra po kvadratu.

Na 25. spratu poslovnog centra nalaziće se restoran koji će po potrebi moći da se koristi i za modne revije i slične manifestacije, dok će na spratu niže biti konferencijske sale.
U izgradnju sva tri objekta "Juropijan konstrakšn" uložiće između 120 i 150 miliona evra.

A. M.


vesti po rubrikama

[an error occurred while processing this directive]


     


FastCounter by LinkExchange