GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 29. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kompanija "Primaks" počela proizvodnju medicinskih kozmetičkih preparata

Vrhunska kozmetika i za domaće kupce

Linija "Biobodi Pariz" zasnovana je na lekovitom bilju sa ekološki čistih područja i napravljena je od prirodnih sastojaka

BEOGRAD - U poplavi različitih uvoznih kozmetičkih preparata na našem tržištu, gde se velike svetske kompanije utrkuju za naklonost potrošača, domaća kompanija - "Primaks" (Prima veledrogerija i apoteke) počela je proizvodnju medicinske kozmetike i na taj način se svrstala u grupu onih koji pospešuju domaću proizvodnju. Prve povratne informacije sa tržišta već govore da je reč o izuzetnoj kozmetičkoj liniji, pod nazivom "Biobodi Pariz", kompletno zasnovanoj na lekovitom bilju sa ekološki čistih područja, u celosti napravljenoj od prirodnih sastojaka.

Povoljna cena

"Primaks" snabdeva preko 1.000 domaćih apoteka i 25 medicinskih ustanova. Inače, cene lekova su kod njih niže za 20 do 70 odsto od cena zemalja u okruženju. Zanimljiv je podatak da su cene kozmetičkih preparata prilagođene domaćem kupcu, pa tako kreme koje su u istom rangu sa svetskim proizvođačima ovde koštaju i nekoliko puta manje.

Kako za Glas kaže dr Damir Isaković, direktor kompanije "Primaks", cilj je podsticanje domaće proizvodnje i zapošljavanje većeg broja kadrova. Nažalost, kada je reč o proizvodnji domaće kozmetike, za sada država ne stimuliše rad domaćih firmi. Zato su se u "Primaksu" i odlučili na pokretanje domaće kozmetičke linije koja, po kvalitetu, može da parira najvećim svetskim kozmetičkim kućama.

"Biobodi" kozmetička linija obuhvata dečju, žensku i mušku kolekciju sa minimumom konzervansa, a neki proizvodi se izrađuju i bez njih. U "Primaksovoj" proizvodnji nalazi se oprema vrhunskog kvaliteta. Radi se na mašinama uvezenim iz Nemačke i Italije. Koreni receptura potiču iz Francuske. U proizvodnji učestvuju tri farmaceuta na istraživanju i razvoju, dva tehnologa na vođenju proizvodnje, šest farmaceutskih tehničara na izradi i pakovanju, komercijalisti i pomoćno osoblje. Većina ključnih ljudi je, pored velikog iskustva u proizvodnji, bila na usavršavanju u inostranstvu. Svi proizvodi su prošli zakonski propisane postupke kontrole u Institutu za zaštitu zdravlja "Milan Jovanović Batut", koji stoji iza kvaliteta ovih proizvoda.

Firma"Primaks" ima i svojih šest apoteka i veleprodaju. Krilatica koja ih prati od 1993. godine - "Prima sve ima" opravdana je sa više od 8.000 vrsta preparata namenjenih lečenju i prevenciji bolesti. Na rafovima ovih apoteka, u centru Beograda, samo je lekova više od 3.000 vrsta, a pomoćnih lekovitih sredstava i medicinskog materijala ima mnogo više. Kompanija "Primaks" posluje po principu - nabaviti sve što je pacijentu potrebno, pa i ako ne postoji kod nas, može se naručiti iz inostranstva i u najbržem roku snabdeti pacijente, jer zaposleni u "Primi" kažu da je pacijent svetinja koji kod njih dolazi kao u hram zdravlja.

Za 13 godina rada "Primaks" se proširio na kompaniju koja zapošljava veliki broj visoko kvalifikovanih farmaceuta, farmaceutskih tehničara, tehnologa, pravnika, ekonomista i IT-stručnjaka. "Prima" apoteka u prizemlju bolnice "Sveti Sava" bila je prva privatna apoteka sa dvadesetčetvorosatnim radnim vremenom, a i danas ona posluje bez prekida 365 dana godišnje po 24 časa.

G. Tadić


vesti po rubrikama

^društvo

Kompanija "Primaks" počela proizvodnju medicinskih kozmetičkih preparata
Na vežbi Vatrogasne službe iz Leskovca, umesto gasne bombe, upotrebljeno policijsko "oružje"
U Boru koncentracija sumpor-dioksid 35 puta veća od dozvoljene, a za čileanski bakar niko ne mari
Sve o firmama putem SMS-a
 


     


FastCounter by LinkExchange