GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 29. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hrvatsku uzdrmala vest da je odbegli general uhapšen kod Napulja

Italijani uhvatili dvojnika Gotovine

ZAGREB - Osoba koja je uhapšena pre pet dana dana u mestu Kastelo di Čisterna kod Napulja nije hrvatski general i haški optuženik Ante Gotovina, kako su to objavili neki mediji u Sloveniji, javlja Fonet.

Vidića ubili Srbi?!

Zadarska policija još istražuje ubistvo Srbina Dušana Vidića u selu Karin, a Hrvatskom kruže razne pretpostavke o tom događaju, pa tako Večernji list piše o tezi da su misteriozni pravoslavni sveštenik i radikalni Srbi ubili Vidića da bi destabilizovali Hrvatsku. Hrvatska policija sumnja da su bombe aktivirane u Slavoniji posledica sukoba, pre svega, oko podele poljoprivrednog zemljišta, iako ne odbacuje mogućnost da su eksplozije posledica etničkih napetosti.

Portparol Haškog tužilaštva Florans Artman rekla je agenciji Hina da je tu informaciju zvanično dobila od italijanske policije.

Slovenačka POP TV javila je preksinoć, pozivajući se na anonimne izvore, da su specijalne jedinice italijanske policije uhapsile kod Napulja jednu osobu s lažnim pasošem za koju je taj mediji naveo da je general Gotovina.

Italijanski MIP, javlja Tanjug, saopštio je juče hrvatskom ambasadoru u Rimu Dragi Kraljeviću da nijedna od uhapšenih osoba u Italiji nije odbegli Gotovina.

Gotovina je u bekstvu otkako je u Zagreb, u junu 2001. godine, protiv njega stigla haška optužnica za ratne zločine. Kao jedno od njegovih skrovišta pominjala se i južna Italija zbog navodnih dobrih Gotovinih veza s mafijom. Riječki Novi list piše da je u Italiji zapravo uhapšen slovenački državljanin koji je ličio na Gotovinu. Italijanska policija navodno ga je zadržala da utvrdi njegov identitet, a trebalo je da bude pušten još juče.


vesti po rubrikama

^balkan

Hrvatsku uzdrmala vest da je odbegli general uhapšen kod Napulja
Srbe tukli i Bošnjaci i policajci
 


     


FastCounter by LinkExchange