GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Sve više milionera u SAD

Broj milionera u Sjedinjenim Američkim Državama dostigao je rekordnih 7,5 miliona u 2004. godini, pokazalo je najnovije istraživanje. Broj američkih milionera porastao je u 2004. za 1,3 miliona ili 21 odsto, što je najveći porast od 1998, pokazalo je istraživanje kompanije "Spektrem grup" iz Čikaga. "Spektrem" je u ovu grupu ubrojao Amerikance s imovinom vrednom milion dolara i više.

- Očigledno je 2004. bila vrlo dobra godina za milionere koji su konačno prešli rekord od 7,1 miliona, postavljen 1999 - rekla je direktorka "Spektrema" Ketrin Mekbrin.

Istraživanje je utvrdilo da je broj vrlo imućnih Amerikanaca, onih s imovinom vrednom više od pet miliona dolara, rastao još brže, čak 38 odsto u 2004. popevši se na 740.000. Veći deo rasta bogatstva Amerikanci mogu zahvaliti dobicima na berzama deonica, utvrdilo je istraživanje. Više od 35 odsto imućnih Amerikanaca čine penzioneri, a 36 odsto poseduje svoja preduzeća. Ogromna većina njih, 86 odsto, oženjeni su, a prosečna starost im je nešto manje od 56 godina.


vesti po rubrikama

^vesti

U Njujorku počeo da radi Kingda Ka, najveći roler koster na svetu
Procep ispod "grada anđela"
Sve više milionera u SAD
Izraelci mogu da biraju pol deteta
Iznajmljuje bukače
Finci prave zalihe toalet papira
   


     


FastCounter by LinkExchange