GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


U Njujorku počeo da radi Kingda Ka, najveći roler koster na svetu

Najdužih pedeset sekundi u životu

NJUJORK - Po vedrom danu, sa najvećeg roler kostera na svetu može se videti Menhetn. Međutim, oni koji su imali prilike da se njime provozaju, kažu da su videli samo ceo svoj život kako im promiče ispred očiju. Kingda Ka, roler koster visok 140 metara, otvoren je u zabavnom parku "Sidž Flags Great Adventure" 20. maja.

Zahvaljujući hidraulici, za samo 3,5 sekunde dostiže brzinu od 205 kilometara na sat i skreće pod uglom od 90 stepeni. Posle kratkog, spektakularnog pogleda na zabavni park, "putnici" se survavaju nekih 130 metara spiralnim šinama pod nagibom od 270 stepeni. Odmah po "uzletanju", gravitacione sile prosto "prilepe" za sedišta one najhrabrije, koji su se odvažili na vožnju koja traje ukupno 50 sekundi. Ali, mnogi tvrde da im je to bilo najdužih 50 sekundi u životu.

- Ovo je ludilo. Kada krenete, sve oko vas se prosto razlije, a adrenalinski udar je neverovatan - kaže Met Baumen, veteran roler kostera. Njegova "koleginica" Kori Linden dodaje da je osećaj neverovatan i da je ostala bez daha.

Redovi isred Kingda Ka roler kostera su ogromni i nije neuobičajeno da se na avanturu čeka i po šest sati.
- Kada dođete u neki zabavni park, onda očekujete tipičnu vožnju koja će vam popraviti raspoloženje i povećati adrenalin. Ono što dobijate na ovom roler kosteru nalazi se izvan bilo čije mašte - kaže Kristin Sibenajher, portparol kompanije "Sidž Flags Great Adventure".

J. M.


vesti po rubrikama

^vesti

U Njujorku počeo da radi Kingda Ka, najveći roler koster na svetu
Procep ispod "grada anđela"
Sve više milionera u SAD
Izraelci mogu da biraju pol deteta
Iznajmljuje bukače
Finci prave zalihe toalet papira
   


     


FastCounter by LinkExchange