GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bobanu Đorđeviću i Zoranu Milenkoviću ostavljen rok do 1. juna da se isele

Potpukovnici moraju da napuste generalski stan

- Sudski izvršitelj prekinuo iseljenje pošto je dobio oficirsku reč da će se do tada sami iseliti

Potpukovnici Boban Đorđević i Zoran Milenković, koji su se pre nešto više od godinu dana bespravno uselili u stan namenjen penzionisanom general pukovniku Dušanu Samardžiću, moraće da se isele 1. juna. Petodnevno odlaganje njihovog nasilnog iseljenja nelegalni stanari dobili su samo zahvaljujući sudskom izvršitelju Opštinskog suda u Nišu Branislavu Radovanoviću, koji je odlučio da prekine izvršenje i pored protivljenja Gorana Kontića, predstavnika "Nišprojekta", koji je i pokrenuo postupak za iseljenje.

Radovanović je odlučio da prekine izvršenje pošto su potpukovnici Milenković i Đorđević dali oficirsku reč da će se sami iseliti do dogovorenog datuma i zapretili da će se, u slučaju da im se ne odobri produženje roka, suprotstaviti izvršiteljima.

- Tokom naše borbe duge više od godinu dana, nadali smo se da ćemo naići na razumevanje Vojske te da će se naći rešenje za stambeni problem naših porodica. Jutros su nam vojni organi saopštili da više nemamo čemu da se nadamo, te da ja i kolega Đorđević, sa suprugama i sa po troje dece, moramo da se snađemo kako sami znamo. Zato smo sada insistirali da nam se odobri još neki dan, kako bismo mogli da nađemo nekakav smeštaj. Neprihvatljiva nam je bila ponuda "Nišprojekta" da odmah izađemo, a da nam se stvari smeste u javno skladište jer nemamo gde da odemo - ogorčen je Glas potpukovnik Zoran Milenković.

Vojska SCG je petoiposoban stan od 160 kvadrata kupila od "Nišrojekta" 19. aprila 1999. godine po ceni od 2.263.398 dinara i on je dodeljen penzionisanom generalu Dušanu Samardžiću. Međutim, februara prošle godine u stan se useljavaju porodice dvojice potpukovnika i ostaju u njemu, bez obzira na kazne koje im je zbog samovlašća izrekao Vojno disciplinski, a zatim i Vojni sud. Potpukovnici kažu da su se dvadeset godina potucali po tuđim stanovima i da su bili prinuđeni na ovaj potez jer više nisu mogli da plaćaju kiriju. Ističu da su uporno odlagali iseljenje, nadajući se da će neko imati razumevanja za njihovu muku. Međutim, kako navode, u Vojsci SCG im je rečeno da ima 860 ovakvih slučajeva i da treba da "čekaju na red".

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

Potpukovnici moraju da napuste generalski stan
Stotinak akcionara niške Pivare protestovalo juče ispred zgrade
"Zaboravili" da uključe fontane
I od velikog posla ponekad zaboli glava
      


FastCounter by LinkExchange