GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šlomit Aharon, sopran, govori za Glas pred koncert u Centru "Sava"

Izraelski duet peva i na srpskom

Evgenij Šapovalov, tenor, pre 14 godina iz Rusije emigrirao u Izrael. Publika će u subotu moći da čuje raznovrstan program, mešavinu različitih muzičkih stilova

Šlomit Aharon je zakoračila u svet muzike sa 16 godina. Danas je iza nje značajno iskustvo na internacionalnoj sceni, oprobala se pevajući operski repertoar, pop, rok, folk, da ne zaboravimo i - mjuzikl. Beogradska publika moći će da je čuje u subotu, u 20 časova u Centru "Sava", pored Evgenija Šapovalova, tenora, uz pratnju Beogradske filharmonije pod upravom Eldada Šrema. Predstojeći gala koncert je upriličen povodom proslave 57 godina nezavisnosti države Izrael.

Ulaznice su u prodaji, po ceni od 600 dinara, a deo novca koji preostane, kada se pokriju uobičajeni troškovi, namenjen je za dobrotvorne svrhe. Dovoljno je reći da je prošle godine Beogradska filharmonija, posle jednog ovakvog koncerta izraelskih umetnika, dobila znatna sredstva za svoj fond.

- Prvi put sam u Beogradu, obožavam da upoznajem nove gradove, ljude i upravo planiram da obiđem vašu prestonicu. Ne znam mnogo o vašoj muzici, ali sam čula da mnogo volite pozorište, muziku i izraelsku kulturu. Pevaću operski repertoar sa Evgenijem Šapovalovim, tenorom. On je pre 14 godina iz Rusije emigrirao u Izrael, a nas dvoje smo se upoznali pre pet godina. Vaša publika će moći da čuje raznovrstan program, mešavinu različitih muzičkih stilova. Pored operskih, biće tu numere iz mjuzikla, potom pop, folk, izrealske pesme. A za kraj ću izvesti jednu pesmu na srpskom jeziku - najavila je Šlomit Aharon.

O tome kako, zapravo, izgleda njena karijera, Šlomit je rekla:
- Godinama sam nastupala sa tri izraelska muzičara i sa njima pevala uglavnom parodije na poznate pesme pedesetih i šezdesetih godina. Taj naš šou je bio veoma popularan u Izraelu. Pre nekoliko godina sam napustila tu trupu. Inače, pevala sam i u Dablinu na Evroviziji, pesmu "Halajla". Sada snimam solo albume i nastupam u mjuziklima. Gostovala sam na festivalima u Čileu i Poljskoj.

Ono što ovu izraelsku pevačicu trenutno okupira je sledeće:
- Snimam novi kompakt-disk i mislim da će svaka numera biti hit. tu će se takođe naći različiti muzički stilovi. Nedelju dana posle gostovanja u Beogradu, sa Evgenijem Šapovalovim odlazim na turneju po Kanadi.

B. Lijeskić


vesti po rubrikama

^kultura

Šlomit Aharon, sopran, govori za Glas pred koncert u Centru "Sava"
Program za razvoj kulture i umetnosti u Srbiji uz švajcarske donacije
Unapređenje kulturnog i prirodnog nasleđa Srbije
DVD izdanje grupe "Night shift"
Kompanija Marvel najavila novi filmski megahit
Majska izložba ULUPUDS-a
Fiksna cena protiv monopola
Novac za ustanove kulture
Francuski filmovi za 50 dinara
 


     


FastCounter by LinkExchange