GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Porodica identifikuje tela majke i dece

BEOGRAD - Tela Miladinke Čolić (34) iz Beograda i njene kćerke Radojke (17), koje su pet meseci od nestanka pronađene mrtve u crvenom "jugu" na dnu rečice Lubanj, kod graničnog prelaza Bajakovo između Hrvatske i Srbije, treba da identifikuje porodica. Predstoji i identifikacija tela dečaka, koje je pre desetak dana pronađeno u rečici Lubanj, a za koga se pretpostavlja da je Miladinkin sin Radiša (14), koji je bio u kolima. Radiša je pokopan na groblju u Vinkovcima kao nepoznata osoba i sada treba da se izvrši ekshumacija njegovog tela.

Miladinka je 31. decembra 2004. godine sa decom krenula kod oca i sestre u Donju Ostružnju kod Doboja, i od tada im se gubio trag. U kući Miladinke, u Vojnom putu 589, prvi deo, u Zemunu, juče nije bilo njenog bivšeg supruga Radislava (34), od koga se razvela pet meseci pre nestanka. Komšije kažu da su, iako razvedeni, Čolići živeli zajedno. Rekli su nam da Radislava nisu videli dva dana, pa sumnjaju da je otišao u Hrvatsku radi identifikacije. Radislav je zidar, a komšije kažu da je ponekad, kada bi popio, odlazio u komšiluk i pitao ih da li su nešto čuli o njegovima.

Miladinkin stric Čedomir Radić kaže da je ona došla iz Doboja u Beograd 1988. godine, a da je "jugo" s kojim je sletela u reku, kupila od najmlađeg brata Obrena, kojeg je pre tri godine na Vojnom putu ubio tast. Njen najstariji brat Milorad poginio je kada ga je zgazio šinobus, a nekoliko godina kasnije, drugi brat Živadin stradao je prilikom pada s građevine. Miladinka je radila u ćevabdžinici kod starog "Merkatora", a ćerka Radojka je išla u drugi razred Srednje kožarsko-tehničke škole, dok je Radiša bio učenik sedmog razreda OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu.

Ljiljana Gligorović, direktorka srednje kožarske škole, kaže da su učenici potreseni tragedijom i da su sa profesorom veronauke išli da zapale sveće u crkvu za Radojku. Ona je rekla i da će škola pomoći porodici Čolić.

D. Ć - P. R.


vesti po rubrikama

^hronika

Sebastijan Heđaljaji (23) iz Subotice osuđen na pet godina zatvora
Krvave glave zbog bašte u Skadarliji
Deda Života ne zna zašto je ubio sina
Porodica identifikuje tela majke i dece
Zaglavljena tri sata u presi
 


     


FastCounter by LinkExchange