GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle tragedije u selu Rogača kod Sopota istražni sudija odredio pritvor Životi Katiću (79)

Deda Života ne zna zašto je ubio sina

BEOGRAD - Živojin Katić (79) iz sela Rogača kod Sopota, koji je iz lovačke puške u dvorištu porodičnog imanja ubio sina Slavišu (57) i ranio snaju Ljiljanu (50), saslušan je juče pred istražnim sudijom Okružnog suda Nadeždom Mijatović. Katić je osumnjičen za ubistvo i posle saslušanja određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana. Osumnjičeni je ispričao da je ubistvu prethodila svađa između njega i sina sa kojim već dugo godina nije bio u dobrim odnosima. On, međutim, nije znao da objasni zašto je počinio zločin i tokom saslušanja je bio "izgubljen".

- Ne znam zašto sam ga ubio - izjavio je Katić pred sudijom.
Kada mu je rečeno da mora ići u pritvor, mirno je rekao da će se povinovati zakonu. U pratnji stražara, bez lisica, laganim i otežanim hodom krenuo je put Okružnog zatvora.

Ljiljana Katić, njegova snaja koja je ranjena u leđa, oporavlja se na Urgentnom centru. Stanje joj je stabilno i njen život nije ugrožen. Tragedija se dogodila u utorak, oko 14 sati, kada je, posle svađe koje su bile svakodnevne, Živojin, inače najstariji lovac u selu, uzeo svoju pušku za koju je imao dozvolu i počeo je da juri sina i snaju po dvorištu. U jednom trenutku je zapucao i ispalio tri metka. Prvo je pogodio snaju, a onda i sina.

Za to vreme, njihov sin Boban bio je u kući i, zbog straha da i njega ne ubije, nije smeo da izađe napolje. Kada je pucnjava prestala, Boban je izašao iz kuće i zatekao oca Slavišu i maćehu Ljiljanu kako leže krvavi. Ranjeni Slaviša Katić preminuo je ispred kuće vrlo brzo pošto ga je metak pogodio u levu stranu vrata, a Ljiljana je prebačena u bolnicu.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Sebastijan Heđaljaji (23) iz Subotice osuđen na pet godina zatvora
Krvave glave zbog bašte u Skadarliji
Deda Života ne zna zašto je ubio sina
Porodica identifikuje tela majke i dece
Zaglavljena tri sata u presi
 


     


FastCounter by LinkExchange