GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šestorica povređenih u masovnoj tuči kafedžije i stanara u Skadarskoj 19 u Beogradu

Krvave glave zbog bašte u Skadarliji

Hitna pomoć morala je dva puta da dolazi kako bi prevezla sve povređene, jer su Zdravković, vlasnik kafića, i njegovi "saborci" odbili da se voze sa, kako su rekli, kriminalcima. Vlasnik kafića pretio i novinarima

BEOGRAD - Šestoro ljudi povređeno je u jučerašnjoj tuči u Skadarskoj ulici kod broja 19. Tuča je izbila, zbog postavljanja bašte kafića "Hand made" tik uz ulaz stambene zgrade, između vlasnika lokala Nenada Zdravkovića i radnika s jedne, a Vladimira Vukovića (21), koji živi u toj zgradi i njegovog prijatelja Filipa Gregorića s druge strane. Prema rečima očevidaca, posle rasprave Zdravković i njegovi radnici napali su Vukovića, koji je pobegao, da bi nešto kasnije on i Gregorić došli s metalnim šipkama u rukama. I protivnici su se odmah naoružali, tako da su teže telesne povrede (uglavnom razbijene glave) zadobili svi učesnici obračuna.

Hitna pomoć je morala dva puta da dolazi kako bi prevezla sve povređene, jer su Zdravković i njegovi "saborci" odbili da se voze sa, kako su rekli, kriminalcima.

Policajci nisu hteli da komentarišu događaj, kao ni Nenad Zdravković, vlasnik lokala koji je procenio da bi to bila "loša reklama" za kafić koji još nije počeo da radi. Uz pretnju tužbom ako nešto objave, zahtevao je od novinara da se udalje, da ništa ne objavljuju i da će im razbiti foto aparat.

Kako saznajemo, ovaj događaj je vrhunac nesuglasica između Zdravkovića i stanara ove zgrade koje traju već godinama. Vladimir Vuković je više puta pokušao da skrene pažnju radnicima na to da radovi smetaju stanarima, ometaju prolaz do ulaza u zgradu, ali se uvek završavalo svađom, pa i fizičkim okršajima, kako kaže Jasmina Vuković, Vladimirova majka.

- Zdravković i njegova sestričina Zorana su vikali i gađali naš prozor kamenjem, a onda, pošto nisam reagovala, došli su i razvalili vrata. Vređali su me, a da sam nešto rekla, verovatno bi me i napali. Zvala sam policiju da prijavim provalu, ali nisu došli. I pre nekoliko dana su nasrnuli na Vladimira, a pretili su i drugim stanarima. Iskreno, plašim se da izađem iz kuće - rekla je Vukovićeva.

E. G.


vesti po rubrikama

^hronika

Sebastijan Heđaljaji (23) iz Subotice osuđen na pet godina zatvora
Krvave glave zbog bašte u Skadarliji
Deda Života ne zna zašto je ubio sina
Porodica identifikuje tela majke i dece
Zaglavljena tri sata u presi
 


     


FastCounter by LinkExchange