GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 23. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rudar tri puta pokušao samoubistvo

BOR - Jovan Ilić (63), penzionisani radnik Borskog rudnika "Jama", juče oko devet sati, u centru grada, u blizini autobuske stanice, pokušao tri puta samoubistvo. Najpre se bacio pod kombi u pokretu, a potom pod "ladu", ali je ostao nepovređen zahvaljujući prisebnosti vozača. Prvi put je zadobio lakšu povredu glave, a drugi pokušaj završio se škripom kočnica vozila i spadanjem naočara.

I dok su vozači Ilija Petković iz Vlaola kod Majdanpeka, odnosno Mirko Stanković iz Brestovca kod Bora bili u šoku, Ilić je uspeo da pobegne prema obližnjoj železničkoj stanici, gde je, kako nam je rekla njegova supruga Milanka, još od ranije planirao da skoči pod voz.

Mirko Stanković, vozač "lade", rekao nam je da je vozio pedesetak metara iza kombija i da nije ni slutio šta se događa. Ilić se, najverovatnije, vratio na trotoar i ponovo se bacio na ulicu. -Kočio sam dvadesetak santimetara. Iz kola je izašao moj otac Dragoslav pokušavajući da uhvati samoubicu- kaže Stanković.

Potraga za Ilićem trajala je dugo, tek oko 11 sati policajci su ga uhvatili u blizini pruge, gde je čekao voz koji stiže u Bor u 10,20 sati i sprečili ga da po treći put ostvari ono što je naumio.

Ilićeva supruga Milanka kazala nam je da se Jovan od januara ove godine leči na psihijatriji Borske bolnice i da je pušten na vikend. Do 16. januara, dok nije dobio infarkt, nije imao zdravstvenih teškoća. Tek nakon toga, kaže ona, nešto je u njemu "puklo". Više puta je sprečavan da ne skoči kroz prozor iz stana u "Čačanskim soliterima".

- Otišla sam do najbliže prodavnice da kupim doručak za unučiće, a on je iskoristio priliku i neopaženo izašao iz stana. Ja sam u penziji, sin Milan radi u rudniku, nikad nismo imali takvih neprijatnosti. Zašto su ga pustili iz bolnice, nije mi jasno - čudi se Milanka.

B.F.


vesti po rubrikama

^hronika

Nesvakidašnji horor u pomoravskom selu Glogovac kod Jagodine
Bor: Rudar tri puta pokušao samoubistvo
Danas suđenje Mariji Milošević
Bombom ubio majku, ćerke ranio
 


     


FastCounter by LinkExchange