GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Poreska policija poharala arhivu pokretača Glasa javnosti i Kurira

Dinkić poslao ljude da privode novinare

BEOGRAD - Poreska policija juče je, u 13 časova, nasilno ušla u računovodstvo firmi Radisava Rodića, pokretača listova Glas javnosti i Kurir, i iz arhive oduzela, bez reversa i potpisa, svu dokumentaciju "koju je htela". Novi prepad poreski policajci su izveli isto onako kao i njihove kolege 1999. i 2000. godine.

Radisav Rodić je juče izdao "Saopštenje za javnost o državnom teroru na delu" u kojem se navodi da su urednici i članovi redakcije Kurira dobili pozive Poreske uprave, Centar Beograd, da se u ponedeljak, 23. maja, u 8 sati ujutro, jave Poreskoj upravi u Sremskoj ulici i to uz obaveštenje da će, ukoliko ne dođu, biti prinudno privedeni. Rodić je podsetio da je Glas javnosti i Kurir do sada posetilo više od 26 grupa raznih inspekcija i policija.

- Obaveštavamo javnost da nas je do sada posetilo 26 grupa raznih inspekcija i policija, ukupno oko 150 državnih činovnika koje izdržavaju poreski obveznici Srbije, ne računajući njihove nadređene i angažovane na državnom teroru i progonu ovih medijskih kuća - navodi se u saopštenju.

- Upućujemo javni poziv svim čelnicima demokratske vlasti u Srbiji, predsedniku i premijeru Srbije, nosiocima ministarskih funkcija aktuelne Vlade Srbije, da stanu na put samovolji i državnom teroru koji Mlađan Dinkić, zloupotrebljavajući funkciju ministra finansija, koju mu je ova vlada dala, čini prema medijskoj kući Glas javnosti i Kurir - navodi se u saopštenju.

Juče se navršilo tačno stotinu dana od prethodnog akta državnog terora aktuelne demokratske vlasti usmerenog prema Glasu javnosti i Kuriru i svim firmama u kojima njihov pokretač Radisav Rodić ima uložen kapital. Rodić je u saopštenju naglasio da je 20. maja samo viđena repriza svega onoga što mu je država Srbija činila i pre pet godina, u jeku borbe za demokratsku Srbiju.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Buš obavezan,Jelašić nije
Agencija "Medijum galup internešenel" sprovela više anketa o korumpiranosti
Poreska policija poharala arhivu pokretača Glasa javnosti i Kurira
SRS protiv Sporazuma SCG i Hrvatske o zaštiti manjina
Počela proizvodnja u "Stragaritu"
Plata u Dimitrovgradu 3.542 dinara
Najviše građana podržava radikale
Maturski ples za Ginisa
 


     


FastCounter by LinkExchange