GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 20. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

U listu Dan osvanuo neobičan oglas

Pravo glasa na prodaju

Trgovac iz Budve Nikola Marković dao je oglas u podgoričkom dnevnom listu Dan u kojem prodaje glasove svoje petočlane porodice za predstojeće lokalne izbore u toj opštini, 22. maja.

U oglasu je navedeno: "Za lokalne izbore u Budvi prodajem pet glasova. Cena po dogovoru".

Marković je agenciji Beta rekao da se na takav korak odlučio zbog pritisaka crnogorske vlasti na njegovu familiju uoči svakih izbora. Marković je ispričao da su u petak, 13. maja, u njegovu radnju došla dva mladića, od kojih ga je jedan zamolio da ne izađe na lokalne izbore. "Obećao mi je da ću, ako tako postupim, dobiti 100 evra", rekao je Marković.

"Tada sam mu odgovorio da prenese onome ko ga je poslao kod mene sledeće: 'P... se na vrh njega i na njegovih 100 evra. Imam dve ruke kojima mogu da zaradim", kazao je Marković.

Posle toga je odlučio da objavi oglas u listu Dan, koji ga je koštao 1,12 evra. Prema rečima Markovića, već u ponedeljak su došla dva finansijska policajca iz Podgorice sa nalogom da provere poslovanje njegove radnje.

"Posle provere, rekli su da moraju da zatvore radnju jer treba da urade i detaljni popis, a da na ulazu treba da bude postavljen natpis da je radnja zatvorena po nalogu inspekcije", priča Marković.

Oni su Markoviću preneli da nisu doneli taj natpis, a on im je rekao da neće da zatvori radnju.
"Rekao sam im da na mojoj radnji tokom dana mogu da stoje samo dve nalepnice - posmrtnica, ako mi je neko, ne daj Bože, umro, ili nalog inspekcije da se obavlja kontrola. Rekao sam im i da znam da su došli zato što sam objavio oglas", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, one koji su se javljali povodom oglasa najviše je zanimalo "koliko to košta".
"Ja sam, međutim, insistirao da se predstave i da dođu s ličnom kartom. Izaći ću na izbore, a prodaću glasove ako neko dođe s ličnom kartom da napravimo sporazum o prodaji", rekao je Marković.


vesti po rubrikama

^ljudi i dogadjaji

Svetlana Ražnatović, heroina savremene srpske kulture juče ipak otputovala u Sloveniju
Juče u Kijevu počeo jubilarni Evrosonga 2005
U listu Dan osvanuo neobičan oglas
Selo blizanaca
 
 


     


FastCounter by LinkExchange